Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Σύμη: Εικόνες ντροπής με μικρά παιδιά αφημένα χωρίς νερό και φαγητό – Ξεσπάει ο δήμαρχος του νησιού – video

Σύμη: Εικόνες ντροπής με μικρά παιδιά αφημένα χωρίς νερό και φαγητό  – Ξεσπάει ο δήμαρχος του νησιού – video

O δήμαρχος Σύμης περιγράφει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί και ξεσπάει. “Να ασχοληθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός γιατί οι υπουργοί του είναι ανίκανοι να δώσουν λύση στο πρόβλημα”…

Οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη Σύμη συνεχίζονται και το νησί, όπως λέει ο δήμαρχος, βρίσκεται πλέον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι περνούν στη Σύμη από τα τουρκικά παράλια, χωρίς να υπάρχει χώρος φιλοξενίας. Γονείς με τα μικρά παιδιά τους, δεν έχουν να φάνε.

“Πάνω από 300 μετανάστες είναι πεταμένοι στο δρόμο και δεν ενδιαφέρεται κανένας. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να δώσει λύση στο πρόβλημα. Δεν το θεωρώ αδιαφορία αλλά ανικανότητα» δήλωσε ο δήμαρχος Σύμης Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει χώρος φιλοξενίας στο νησί.

Όπως περιέγραψε στην ΕΡΤ, το αστυνομικό τμήμα έχει μετατραπεί σε άτυπο hot spot. «Θέλω να μάθω πού εξαφανίστηκε η ευαισθητοποίηση της ΝΔ όταν έγινε έγινε κυβέρνηση. Απαιτούμε άμεσα να βρεθεί λύση για αυτά τα παιδιά που είναι πεταμένα στο κέντρο του δρόμου» ανέφερε και τόνισε ότι οι μετανάστες δεν έχουν ούτε γιατρό, αλλά ούτε καν φαγητό.

«Τρώνε από τους εστιάτορες. Δεν πάει άλλο, βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Να ασχοληθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός γιατί οι υπουργοί του είναι ανίκανοι να δώσουν λύση στο πρόβλημα» επισήμανε ο Ελευθέριος Παπακαλοδούκας.

Όπως είπε, αυτό που ζητά είναι να απομακρύνονται σε καθημερινή βάση οι μετανάστες που έρχονται στη Σύμη καθώς δεν υπάρχει χώρος φιλοξενίας στο νησί.

Βίντεο ντοκουμέντο με αφίξεις μεταναστών

Την ανεξέλικτη κατάσταση με τις προσφυγικές ροές στα νησιά, αποτυπώνει βίντεο- ντοκουμέντο από την Σύμη, που μετέδωσε ο Alpha.

Όπως θα δείτε, μετανάστες αποβιβάζονται στο λιμάνι του νησιού, χωρίς παρουσία Λιμενικού ή Αστυνομίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις