Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σύμη: Ο Τούρκος που “κούφανε” τον εισαγγελέα με… τη φουκαριάρα τη μάνα του – Τα στοιχεία που τον καίνε!

Σύμη: Ο Τούρκος που “κούφανε” τον εισαγγελέα με… τη φουκαριάρα τη μάνα του – Τα στοιχεία που τον καίνε!

Κεντρικό θέμα στη Σύμη η σύλληψη και κυρίως οι εξηγήσεις του 28χρονου Τούρκου. Ο εισαγγελέας προσπαθούσε να πιστέψει στα αυτιά του…

Για τη μεταφορά 12 προσφύγων και μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στη Σύμη κατηγορείται 28χρονος Τούρκος,  ο οποίος συνελήφθη και χθες (11-09-2018) μετά την απολογία του οδηγήθηκε στη φυλακή, αφού κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος! Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο  όταν περίπου στις 10.30 το πρωί ο καπετάνιος αλιευτικού σκάφους ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Σύμης για την ύπαρξη ύποπτου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή «Διαβατές».

Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό σκάφος του Λιμενικού το οποίο και πράγματι εντόπισε ένα σκάφος να βρίσκεται σε δυσχερή θέση, καθώς σε αυτό έμπαζαν νερά. Άμεσα ξεκίνησε η περισυλλογή των 13 επιβαινόντων οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ακτή, ενώ μία εκ των μεταφερόμενων γυναικών δεν αισθανόταν καλά και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας του νησιού για την παροχή της απαραίτητης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Σύμη: Οι μετανάστες πλήρωσαν από 1.500 ευρώ ο καθένας

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο χειριστής – κυβερνήτης του σκάφους ήταν ένας 28χρονος Τούρκος,  ο οποίος και συνελήφθη. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μεταφερομένων, για το ταξίδι τους αυτό από τα τουρκικά παράλια είχαν καταβάλλει περί τα 1.500 ευρώ έκαστος.

Σε βάρος του 28χρονου Τούρκου σχηματίστηκε δικογραφία και αφού μεταφέρθηκε στη Ρόδο προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο οποίος και άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του. Χθες ο 28χρονος συνοδευόμενος από το συνήγορό του, πέρασε την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε, αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος Τούρκος είπε ότι αναγκάστηκε να κάνει τη μεταφορά αυτή καθώς είχε απόλυτη ανάγκη τα χρήματα τα οποία και θα χρησιμοποιούσε για την άρρωστη μητέρα του. Ο ίδιος πρόσθεσε πως χρήματα για αυτή τη μεταφορά δεν έλαβε και πως επρόκειτο να πάρει όταν θα επέστρεφε στην πατρίδα του. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 28χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τη φυλακή.

Πηγή: rodiaki.gr

Νότιο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις