Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Συναγερμός για κρούσματα κορονοϊού στην Αιδηψό! Τους έστειλαν στο νοσοκομείο με ταξί!

Συναγερμός για κρούσματα κορονοϊού στην Αιδηψό! Τους έστειλαν στο νοσοκομείο με ταξί!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Ανάστατες είναι οι Αρχές αλλά και οι πολίτες στην Αιδηψό, όπου έφτασαν οδικώς με γκρουπ οι δύο ταξιδιώτες από τη Σερβία και στη συνέχεια βγήκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Ο άνδρας από το γκρουπ, ηλικίας 50 ετών, ένιωσε αδιαθεσία και πήγε στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας για να τον δει γιατρός. Από εκεί, αγνοώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έστειλαν τον ίδιο αλλά και την γυναίκα του στο νοσοκομείο Λαμίας με… ταξί!

Φθάνοντας εκεί, τους έκαναν τεστ και διαπιστώθηκε ότι νοσούν από κορονοϊό!
Το ζευγάρι από τη Σερβία ταξίδεψε από τη Βαλκανική χώρα στην Ελλάδα, με γκρουπ 20 ατόμων και έμενε σε ξενοδοχείο της Αιδηψού.

Click4More: Κορονοϊός: Και τουρίστες και Αττική και… αυτοβούλως! Πού εντοπίστηκαν τα 27 νέα κρούσματα

Όπως ήταν φυσικό από την Πολιτική Προστασία και τη Γενική Διεύθυνση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  της ΠΣτΕ, ξεκίνησε ένας αγώνας για την ιχνηλάτηση των επαφών των δύο Σέρβων και κυρίως για να εντοπιστεί ο ταξιτζής που τους μετέφερε στο νοσοκομείο Λαμίας.

Παράλληλα στο νοσοκομείο Λαμίας εξετάζεται που θα νοσηλευτεί το περιστατικό παρουσιάζει συμπτώματα, αλλά ήπια, της ασθένειας. Η γυναίκα είναι ασυμπτωματική.

27 νέα κρούσματα σήμερα

Συνολικά 27 ακόμη ανθρώπους… επισκέφθηκε ο κορονοϊός το τελευταίο 24ωρο, με όλα τα κρούσματα να είναι 3.589. 193 είναι οι νεκροί στην Ελλάδα. 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ από τα σημερινά κρούσματα, τα 14 είναι από τις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ υπάρχουν ακόμη 3 περιπτώσεις “εισαγόμενων κρουσμάτων”. Πρόκειται για ανθρώπους που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο. Τρία κρούσματα βρέθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, τέσσερα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής και ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λαρίσης…

Διαβάστε εδώ την αναλυτική ανακοίνωση για τα σημερινά κρούσματα

Πηγή: lamiareport

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις