Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Συνελήφθησαν τρεις διακινητές μεταναστών σε Έβρο, Ξάνθη και Κιλκίς

Συνελήφθησαν τρεις διακινητές μεταναστών σε Έβρο, Ξάνθη και Κιλκίς
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τρεις άντρες συνελήφθησαν στους νομούς Έβρου, Ξάνθης και Κιλκίς για παράνομη προώθηση στο εσωτερικό της χώρας συνολικά 29 μεταναστών σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις.

Ο ένας από τους συλληφθέντες , ένας 39χρονος Έλληνας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, που τον εντόπισαν να ανεβάζει σε ταξί έξι μη νόμιμους μετανάστες, προκειμένου να τους μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Διακινητής και στην Ξάνθη

Ο δεύτερος, ένας 36χρονος αλλοδαπός συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τοπείρου που τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧ αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα εννέα μη νόμιμους μετανάστες. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 36χρονος, όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Λίγο πιο κάτω, το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν ο 36χρονος διακινητής και πέντε διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για νοσηλεία.

Καταδίωξη και στο Κιλκίς

Για παράνομη διακίνηση 14 αλλοδαπών συνελήφθη και σε περιοχή του Κιλκίς 27χρονος, στο πλαίσιο καθημερινών αστυνομικών ελέγχων. Οι 14 διαφόρων εθνικοτήτων αλλοδαποί, που δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, βρέθηκαν σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο 27χρονος και το οδηγούσε άγνωστος συνεργός του.

Το όχημα δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγουν χωρίς όπως να το καταφέρουν. Στη συνέχεια το εγκατέλειψαν σε κοντινή περιοχή. Μετά από αστυνομικές αναζητήσεις εντοπίσθηκε ο 27χρονος στην ίδια περιοχή και συνελήφθη. Ο συνεργός του αναζητείται, ενώ το όχημα που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις