Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Συνωστισμός και σε εκκλησία των Χανίων που άνοιξε κανονικά για τους πιστούς (video)

Συνωστισμός και σε εκκλησία των Χανίων που άνοιξε κανονικά για τους πιστούς (video)
ΦΩΤΟ ZARPANEWS

Δεκάδες πιστοί πήγαν το πρωί της Τετάρτης στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, στα Κατσιφαριανά Χανίων, στη Θεία Λειτουργία για τη γιορτή των Θεοφανείων.

Ο ναός άνοιξε για τους πιστούς κανονικά, όπως είχε προαναγγείλει ο εφημέριος της ενορίας, π. Δημήτριος Κοκολινάκης, ο οποίος είχε στείλει επιστολές σε Εισαγγελέα και Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων. 

Σε αυτές, δήλωνε μεταξύ άλλων ότι “δεν προτίθεμαι να υπακούσω σε παράνομε, αντισυνταγματικές και αντιχριστιανικές εντολές, που προσβάλλουν τόσο εμάς ως πρόσωπα – Χριστιανούς, όσο και την ίδια την πίστη μας και το Θεό και ούτε να απέχω από την τέλεση των Ακολουθιών, τη θεία Κοινωνία και το Μέγα Αγιασμό κατά τις ημέρες αυτές του Αγίου  Δωδεκαημέρου και όχι μόνο”. 

Click4More: Κρήτη – Θεοφάνεια: Στριμωγμένοι σαν τις σαρδέλες μέσα στη μητρόπολη Χανίων – Συνωστισμός για να κοινωνήσουν (pics)

Ταυτόχρονα όμως, παρατηρήθηκε και έντονος συνωστισμός στην είσοδο του ναού σύμφωνα με το zarpanews, με δεκάδες ανθρώπους να μην τηρούν αποστάσεις, ενώ πολλοί από αυτούς δεν φορούσαν ούτε μάσκες, όπως μπορεί να γίνει διακριτό από το βίντεο και τις φωτογραφίες.

Κάποια στιγμή, έξω από τον ναό εμφανίστηκε αστυνομικό όχημα, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια παρέμβαση για τον συνωστισμό, τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα το zarpanews.gr βρισκόταν στο σημείο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις