Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Συντριβή ελικοπτέρου: Το γλέντι μετατράπηκε σε θρήνο στο χωριό του Κρητικού Υποστρατήγου

ΦΩΤΟ από ekriti.gr
ΦΩΤΟ από ekriti.gr

Η εθνική τραγωδία που βύθισε στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη χώρα ολόκληρη, με τον χαμό τεσσάρων στελεχών, έβαψε στα μαύρα το χωριό της Ελεύθερνας στο Ρέθυμνο της Κρήτης, τόπο καταγωγής του Υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη.

Οι κάτοικοι του χωριού, οι συγγενείς και οι φίλοι του Ανώτατου Αξιωματικού των Τεθωρακισμένων, συγκλονίστηκαν από την θλιβερή είδηση. Μόλις την Δευτέρα του Πάσχα, ο Ιωάννης Τζανιδάκης και η σύζυγός του ήταν μαζί συγγενείς και φίλους στο γλέντι που είχε στηθεί στο χωριό! Όλοι μαζί γιόρταζαν τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, όμως η μοίρα είχε τα δικά της σχέδια…

Μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες, η Αρχαία Ελεύθερνα στον Μυλοπόταμο πενθεί το άξιο τέκνο της, που έχασε τη ζωή του το πρωί της Τετάρτης, μαζί με άλλους τρεις Αξιωματικούς στην πτώση του ελικοπτέρου UH-1H της Αεροπορίας Στρατού, στην περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Ο Ιωάννης Τζανιδάκης, αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1984 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων (Ανθυπίλαρχος). Υπηρέτησε σε πολλές Μονάδες, διακρίνονταν για την μόρφωσή του, την στρατιωτική του επάρκεια και τον ακέραιο χαρακτήρα του.
Διετέλεσε Υπασπιστής του Λασιθιώτη υφυπουργού Άμυνας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη από το Σεπτέμβριο 2007 μέχρι τον Οκτώβριο 2009. Τον περασμένο Μάρτιο, στις Κρίσεις των Αξιωματικών, είχε προαχθεί σε Υποστράτηγο και τοποθετήθηκε υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, με Διοικητή τον επίσης κρητικό (κατάγεται από το Ηράκλειο) Αντιστράτηγο (ΠΒ) Δημόκριτο Ζερβάκη!

Πηγή: ekriti

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε