Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σύρος: Έτσι είναι το “λαβωμένο” Blue Star Naxos – Πόσο θα κρατήσουν οι επισκευές του πλοίου [pics, video]

Σύρος: Έτσι είναι το “λαβωμένο” Blue Star Naxos – Πόσο θα κρατήσουν οι επισκευές του πλοίου [pics, video]

Η εισροή υδάτων διαπιστώθηκε σε δύο κενές εφεδρικές δεξαμενές του Blue Star Naxos. Από τη Νάξο, το πλοίο πήρε το δρόμο για τη Σύρο…

Στο λιμάνι της Σύρου κατέπλευσε χθες το απόγευμα (25-11-2019) το επιβατηγό οχηματαγωγό Blue Star Naxos, το οποίο λίγες ώρες νωρίτερα, κατά τη διάρκεια ελιγμών, προσέκρουσε στο λιμάνι της Σχοινούσας με αποτέλεσμα να προκληθεί ελεγχόμενη εισροή υδάτων σε δύο κενές δεξαμενές εφεδρικής πλευστότητας.

Σημειώνεται ότι πλοίο είχε ξεκινήσει σήμερα νωρίς χθες το πρωί από τα Κατάπολα της Αμοργού με προορισμό το Κουφονήσι, τη Σχοινούσα, την Ηρακλειά, τη Νάξο, την Πάρο και τον Πειραιά.

Λίγο μετά τις 20:00 μετά το απόπλου του Νήσος Χίος, το Blue Star Naxos, ανέβηκε στη δεξαμενή με την βοήθεια δύο ρυμουλκών στο Νεώριο της Σύρου, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά.

Υπολογίζεται ότι το πλοίο θα παραμείνει μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου μακριά από τα δρομολόγια στα νησιά των Κυκλάδων.

Η εισροή υδάτων διαπιστώθηκε σε δύο κενές εφεδρικές δεξαμενές του πλοίου και κρίθηκε ελεγχόμενη από τους υπεύθυνους του πλοίου.

Όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της προσπάθειας του Blue Star Naxos να προσεγγίσει το λιμάνι της Σχοινούσας. Το πλοίο, έφτασε λίγο μετά τις 09.00 στο νησί της Νάξου και από εκεί πήρε το δρόμο για τη Σύρο.

Από το λιμενικό σώμα τέθηκαν από την πρώτη στιγμή σε ετοιμότητα, πλωτό του λιμενικού ιδιωτικά σκάφη και ιδιώτης δύτης για παροχή συνδρομής εάν αυτό κρινόταν απαραίτητο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, δεν υπήρξε κίνδυνος για κάποιον από τους επιβαίνοντες.

Πληροφορίες: cyclades24.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις