Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Σύρος: Η προβολή του νησιού σε δημοσιογράφους και bloggers από το εξωτερικό

Σύρος: Η προβολή του νησιού σε δημοσιογράφους και bloggers από το εξωτερικό

Η Σύρος γέμισε ασφυκτικά και το φετινό καλοκαίρι με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό να εμφανίζονται ικανοποιημένοι. Τα σχέδια για το μέλλον όμως δεν σταματούν…

Ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο ο πρώτος κύκλος διαδικτυακών επαφών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης με στόχο την προβολή του νησιού σε επιλεγμένους δημοσιογράφους και bloggers από το εξωτερικό.

Η επιλογή έγινε με βάση τις αγορές ενδιαφέροντος όπως οι αγγλόφωνες (Βρετανία, ΗΠΑ) και νέες όπως το Ισραήλ, με κριτήρια την προσβασιμότητα της Σύρου μέσω κυρίως του αεροδρομίου της Μυκόνου που είναι πλησιέστερο, αλλά και με βάση την ανταπόκριση του κοινού στο οποίο απευθύνονται και τα ειδικά ενδιαφέροντά τους.

Ταυτόχρονα, δόθηκε έμφαση σε δύο θεματικά πεδία που έχουν να κάνουν, αφενός με το Remote working και αφετέρου με τον γαμήλιο τουρισμό, που αμφότερα συμβάλουν τόσο σε επίπεδο επέκτασης της τουριστικής περιόδου όσο και της αύξησης των εσόδων.

Η διαδικασία προέβλεπε αρχικά την αποστολή της πρόσκλησης με συνοδευτικό πληροφοριακό έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό, σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στο στρατηγικό πλάνο της εταιρίας Toposophy, ώστε πριν τη συνάντηση να υπάρχει πλήρης ενημέρωση του προσκεκλημένου συνομιλητή.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν δέκα συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Παναγιώτη Κουταβά με συμμετοχή του επικεφαλής της εταιρίας συμβούλων του Δήμου Νότη Μαρτάκη.

Δόθηκαν επί πλέον πληροφορίες για το νησί και ο κ. Κουταβάς απηύθυνε πρόσκληση επιτόπιας επίσκεψης για εξερεύνηση των σημείων ενδιαφέροντος κάθε συνομιλητή. Τα ταξίδια εξοικείωσης αναμένεται να πραγματοποιηθούν έως τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ ήδη αρχίζει ο νέος κύκλος επαφών στους οποίους θα συμπεριληφθούν και ταξιδιωτικοί πράκτορες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις