Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Σύρος: Ο καπετάνιος μπαίνει στο λιμάνι και εκτυλίσσονται σπάνιες εικόνες για τα δεδομένα της εποχής [video]

Σύρος: Ο καπετάνιος μπαίνει στο λιμάνι και εκτυλίσσονται σπάνιες εικόνες για τα δεδομένα της εποχής [video]

Αδιάψευστος μάρτυρας η τηλεοπτική κάμερα. Το λιμενικό σώμα βρέθηκε σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των επιβατών στη Σύρο…

Αίσιο τέλος για τους χιλιάδες επιβάτες που ήταν αποκλεισμένοι τόσο σε Πειραιά όσο και Ραφήνα, λόγω της κακοκαιρίας. Το 4ημερο απαγορευτικό κράτησε στην Αθήνα αρκετούς νησιώτες οι οποίοι επέλεξαν για διακοπές ή για κάποια εργασία να βρίσκονται εκτός του νησιού. Αιτία ήταν οι δυσμενείς συνθήκες θυελλωδών βορείων ανέμων της πρόσφατης κακοκαιρίας «Ηφαιστίωνας» οι οποίες επέβαλαν για λόγους ασφαλείας απαγορευτικό απόπλου.

Η απόβαση των επιβατών πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί με τρία πρωινά δρομολόγια για Σύρο. Μετά την άρση του απαγορευτικού τα πλοία “Νήσος Μύκονος”, “Νήσος Χίος” και “Blue Star 2” προσέγγισαν το λιμάνι της Ερμούπολης προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους επιβάτες οι οποίοι είχαν αποκλειστεί εδώ και τέσσερις ημέρες.

Το λιμάνι γέμισε με κόσμο, οχήματα και φορτηγά, θυμίζοντας σκηνικό Αυγούστου. Μάλιστα τα τρία πλοία έφτασαν στο λιμάνι σχεδόν ταυτόχρονα, κάτι που γίνεται σπάνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες και τα τρία πλοία μαζί αποβίβασαν περισσότερους από 1.200 επιβάτες, 140 Ι.Χ. και 10 φορτηγά. Το λιμενικό σώμα βρέθηκε σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των επιβατών, με έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα, ενώ σύσσωμη η δύναμη του Λιμεναρχείου Σύρου βρέθηκε στο λιμάνι υπό τον συντονισμό του Λιμενάρχη κ. Βαμβακούση.

Πηγή: cyclades24.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις