Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σύρος: Το πλοίο φάντασμα μετατρέπεται σε πλωτό παλάτι – Μπαίνουμε μέσα στο “Azores Express” [pics]

Σύρος: Το πλοίο φάντασμα μετατρέπεται σε πλωτό παλάτι – Μπαίνουμε μέσα στο “Azores Express” [pics]

To “Azores Express” βρίσκεται στα ανανεωμένα ναυπηγεία του Νεωρίου στο λιμάνι της Ερμούπολης, Στο πλοίο τοποθετούνται μηχανήματα τελευταίας γενιάς και εντυπωσιακός ξενοδοχειακός εξοπλισμός…

Το πάλαι ποτέ “Aeolos” και “Moby Love” βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας στο λιμάνι της Σύρου, έτοιμο να ολοκληρώσει την εντυπωσιακή και δαπανηρή επισκευή του. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει τα ταξίδια τους, ως “Azores Express”

Το Ιταλικό σκαρί της ελληνικών συμφερόντων “Med Lines” πραγματοποιεί το δεξαμενισμό του στα ανανεωμένα ναυπηγεία του Νεωρίου στο λιμάνι της Ερμούπολης, ενώ σύντομα θα ταξιδέψει για το εξωτερικό, καθώς έχει ναυλωθεί στις Αζόρες.

Η πρώτη ματιά πριν οδηγηθεί στο Ναυπηγείο σχολιάστηκε αρνητικά απ’ τους περαστικούς, που έκαναν λόγο για ένα πλοίο φάντασμα. Η αυτοψία στο εσωτερικό του όμως, έδειξε ένα διαμάντι της ακτοπλοΐας.

Το «Azores Express» στο Νεώριο της Σύρου

Το «Azores Express» της Hellenic Med Ferries άλλαξε πρόσφατα ονομασία και ενόψει της τουριστικής περιόδου προετοιμάζεται για να βάλει πλώρη στις πορτογαλικές Αζόρες. Όπως προαναφέραμε το πλοίο ανήκει στην εταιρεία Med Lines ενώ διαθέτει μια αμιγώς ελληνική εταιρεία την VDN «Ιππόκαμπος Α.Ε.» και αντικείμενο δραστηριότητάς της η ανάπτυξη, η κατασκευή και ο εξοπλισμός των χώρων ενδιαίτησης πλοίων.

Η μετασκευή του πλοίου είναι εντυπωσιακή και το καθιστά πλέον ένα από τα ομορφότερα πλοία της ακτοπλοΐας, ενώ αν βρισκόταν στις Ελληνικές θάλασσες θα αναβάθμιζε τις γραμμές μας.

Το «Azores Express» είναι ένα πλοίο μετασκευασμένο από ελληνικά χέρια στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος. Η Γέφυρα του πλοίου είναι πλήρως εξοπλισμένη, καθώς διαθέτει κάθε όργανο και βοήθημα για ασφαλή ναυσιπλοΐα.

Κόντρα στην οικονομική κρίση που βιώνει η ελληνική ακτοπλοΐα, η εταιρία Med Lines, επένδυσε αρκετά γιατί πιστεύει το συγκεκριμένο πλοίο. Αγοράστηκε το 2017 και από τον Οκτώβριο του 2018, έχει ξεκινήσει η σημαντική μετασκευή του, σε ένα πλωτό παλάτι με ασυναγώνιστο ξενοδοχειακό εξοπλισμό και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Μηχανήματα τελευταίας γενιάς στο “Azores Express”

Η εταιρεία προτίμησε να παραμείνει και να μετασκευάσει το πλοίο σε Ελληνικά Ναυπηγεία, παρόλο που συνεργάζεται με όλα τα ναυπηγεία του κόσμου. Η μετασκευή του, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας  “πραγματοποιείται σύμφωνα με τα διεθνή standards ασφαλείας και προκειμένου να καλύψει τις υψηλές απαιτήσεις μεταφοράς και φιλοξενίας των επιβατών το κόστος μετασκευής τους θα υπερβεί κατά πολύ το κόστος αγοράς.

Είναι τιμή μας να βρισκόμαστε σε ένα Ελληνικό Ναυπηγείο, όπως το Νεώριο κι αυτό σηματοδοτεί μια αρχή νέας συνεργασίας. Επιλέξαμε το Νεώριο διότι είναι πολύ μπροστά από άλλα Ναυπηγεία”.

Πηγή: cyclades24.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις