Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Σύρος: Το πριν αυτής της εικόνας εξέπληξε τους πάντες – Τα πλάνα που ταξιδεύουν μέχρι τη Γερμανία [pics]

Σύρος: Το πριν αυτής της εικόνας εξέπληξε τους πάντες – Τα πλάνα που ταξιδεύουν μέχρι τη Γερμανία [pics]

Η κάμερα ανοίγει και οι εικόνες προκαλούν αίσθηση. Η Σύρος βρήκε ένα κεντρικό θέμα συζήτησης που προβληματίζει…

Διήμερο εκτεταμένων καθαρισμών βυθών πραγματοποιήθηκε στην Σύρο το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στο πλαίσιο περιβαλλοντικής δράσης που υλοποιεί η ομάδα Aegean Rebreath σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Σύρου. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα σε διάφορες ελληνικές περιοχές.

Οι συμμετέχοντες προχωρούν στην ανέλκυση και συλλογή απορριμμάτων, τη διαλογή, ταξινόμηση και καταγραφή τους, στοιχεία που θα προσφέρουν σημαντικά συμπεράσματα για την επιβάρυνση και τις πηγές επιβάρυνσης της περιοχής. Πρώτος σταθμός της δράσης ήταν η περιοχή Καρνάγιο στην Ερμούπολη, από το βυθό της οποίας συλλέχθηκε μεγάλος αριθμός και όγκος απορριμμάτων και άχρηστων αντικείμενων, που αποτελούν σημαντική εστία ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Στον καθαρισμό συμμετείχαν 19 δύτες και το καταδυτικό κέντρο Greek Scuba Diving Center. Αρωγός στην δύσκολη και πρωτοπόρο εθελοντική προσπάθεια της ομάδας Aegean Rebreath και του Ν.Ο. Σύρου είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σύρου Ερμούπολης και το Λιμεναρχείο Σύρου.

Με αφορμή την παραπάνω δράση, στην Σύρο βρίσκεται τηλεοπτικό συνεργείο για λογαριασμό του Γερμανικού Καναλιού ZDF. Τα γυρίσματα θα επικεντρωθούν στην ανέλκυση εγκατελλειμένων διχτυών, ενώ παράλληλα θα περιλαμβάνουν εικόνες από αξιοθέατα της Σύρου.

Ο βυθός έκρυβε από λάστιχα μέχρι ποδήλατα

Πηγή: cyclades24.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις