Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Σύρος: Το σήμα του καπετάνιου έφερε αυτές τις εικόνες – Αγωνία για ναυτικό που σφάδαζε από τους πόνους (video)

Σύρος: Το σήμα του καπετάνιου έφερε αυτές τις εικόνες – Αγωνία για ναυτικό που σφάδαζε από τους πόνους (video)

Στη διακομιδή ενός αλλοδαπού ναυτικού η ζωή του οποίου αντιμετώπισε κίνδυνο λόγω επιδείνωσης της υγείας του, ενώ βρισκόταν σε φορτηγό πλοίο, νότια της βραχονησίδας Διδύμη που βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Ερμούπολης, στο ανατολικό τμήμα της Σύρου.

Το βράδυ της Παρασκευής (15-01-2021), η Λιμενική Αρχή Σύρου, ενημερώθηκε ότι αλλοδαπός, μέλος πληρώματος του Φ/Γ πλοίου “ZOE S” σημαίας Λιβερίας, το οποίο βρισκόταν έξω από τον λιμάνι της Ερμούπολης, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ο κυβερνήτης του πλοίου αιτήθηκε την άμεση διακομιδή του σε νοσοκομείο. Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής αρχής Σύρου καθώς και ρυμουλκό, όπου παρέλαβε και μετέφερε τον ασθενή, που είχε εντόνους πόνους στη κοιλιά.

Ο ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου για ιατρική περίθαλψη, ενώ το φορτηγό πλοίο προερχόμενο από την Σαουδική Αραβία συνέχισε το δρομολόγιο του για το Νοβόροσισκ της Ρωσίας.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις