Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Συσσίτια σε Καλαμάτα και Σπάρτη

Διανομή συσσιτίων αποφάσισαν να ξεκινήσουν οι δήμοι Καλαμάτας και Σπάρτης για να βοηθήσουν τους άπορους πολίτες.

Το Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων που υλοποιεί ο δήμος Ανατολικής Μάνης αφορά τους άπορους μονίμους κατοίκους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών με χρήματα από τα κοινοτικά αποθέματα της παρέμβασης. Δικαιούχοι θα είναι αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή οικογένειες που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην περιοχή.

Όπως επισημαίνεται από τον δήμο, στο πρόγραμμα εντάσσονται άτομα ή οικογένειες που έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 12.000 ευρώ, το οποίο και προσαυξάνεται κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά. Το εισόδημα αυτό αυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα νοσήματα και κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας.

Μέχρι τις 12 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων στο δήμο για ένταξη στο πρόγραμμα.

Τη διανομή συσσιτίων στην πόλη αποφάσισε και ο δήμος Καλαμάτας. Το πρόγραμμα σίτισης θα ξεκινήσει πιλοτικά, κάποιες ημέρες της εβδομάδας και για περιορισμένο αριθμό δικαιούχων, ενώ η παρασκευή του φαγητού θα πραγματοποιείται με τη συνδρομή της πολεμικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό τα τρόφιμα θα τα προσφέρει ο δήμος και παράλληλα θα προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει ιδιώτες και φορείς να προχωρήσουν σε χορηγίες.

Την παρασκευή των φαγητών θα αναλάβει η πολεμική αεροπορία και συγκεκριμένα η 120 ΠΕΑ, η μεταφορά θα γίνεται με οχήματα του δήμου και η διανομή θα πραγματοποιείται στο χώρο του Α’ ΚΑΠΗ της πόλης, ενώ η διεύθυνση Πρόνοιας και το δημοτικό παντοπωλείο θα εμπλακούν στη διαδικασία επιλογής των δικαιούχων σίτισης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε