Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

“Ταρακουνήθηκαν” και πάλι Θεσσαλονίκη και Κιλκίς! Νέος σεισμός μέσα σε ένα 24ωρο

Σεισμός Χίος Λέσβος

Νέος σεισμός “ταρακούνησε” Θεσσαλονίκη και Κιλκίς το απόγευμα της Τρίτης (02.01.2017). Ο σεισμός ήταν της τάξεως των 4 ρίχτερ, και σημειώθηκε λίγο πριν από τις 8 το βράδυ, με επίκεντρο 30 χιλιόμετρα βόρεια του Κιλκίς, μεταξύ των λιμνών Δοϊράνης και Κερκίνης.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν το ίδιο με τις δονήσεις των 4 και των 4,7 βαθμών που έγιναν λίγο μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα και στις 6.24 π.μ. τα ξημερώματα, αντίστοιχα.

Παπαζάχος: Να είμαστε επιφυλακτικοί

«Οι σεισμικές ακολουθίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και γι αυτό είναι πολύ νωρίς να προβούμε σε σοβαρές εκτιμήσεις. Αυτή τη στιγμή το βλέπουμε επιφυλακτικά», είχε δηλώσει νωρίτερα στο newsi.gr ο καθηγητής σεισμολογίας, Κώστας Παπαζάχος, μετά τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ.

Δεν ήταν ο κύριος σεισμός

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι δεν πρόκειται για τον κύριο σεισμό και τόνισε ότι η περιοχή χαρακτηρίζεται από υψηλή σεισμικότητα.

«Η περιοχή είναι γνωστή για την υψηλή σεισμικότητα. Ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει σημειωθεί είναι το 1981 στο όρος Μπέλες και λίγο πιο βόρεια, μέχρι εφτά βαθμούς» είπε ο κ. Παπαζάχος.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για ζώνη με κανονικά ρήγματα, ενώ τα μεγαλύτερα βρίσκονται στα βόρεια σύνορα πΓΔΜ και Βουλγαρίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις