Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τέμπη – ΑΠΘ: 9 νεκροί και 26 φοιτητές τραυματίες από την σύγκρουση τρένων

Τέμπη – ΑΠΘ: 9 νεκροί και 26 φοιτητές τραυματίες από την σύγκρουση τρένων

Το ΑΠΘ ζει τη μεγαλύτερη τραγωδία του, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Αποφασίστηκε η ανέγερση μνημείου για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας…

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, χτύπησε αλύπητα και το ΑΠΘ. 9 φοιτητές σκοτώθηκαν και άλλοι 26 που βρίσκονταν μέσα στο Intercity 62 τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει στα μέσα της περασμένης εβδομάδας. Τότε που η τραγική είδηση έγινε γνωστή και βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη χώρα. Φοιτητές και καθηγητές, ετοιμάζονται να συνοδέψουν τα θύματα στην τελευταία τους κατοικία.

Το ΑΠΘ θρηνεί για τις απώλειες φοιτητών του και μιας καθηγήτριας, θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Σήμερα το πανεπιστήμιο είναι άδειο, καθώς, τα περισσότερα παιδιά θα συνοδεύσουν στο τελευταίο αντίο τους συμφοιτητές τους. 

Το Αριστοτέλειο ζει τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του, καθώς βιώνει έναν βουβό πόνο για τον άδικο χαμό εννιά φοιτητών του, εννιά νέων παιδιών που φοιτούσαν σε διάφορες σχολές του ιδρύματος, Αρχιτεκτονική, Νομική, Γεωπονική, Φαρμακευτική, Οδοντιατρική και το Παιδαγωγικό και που στην άνοιξη της ζωής τους χάθηκαν σε μία στιγμή. Παράλληλα, 26 φοιτητές του πανεπιστημιακού ιδρύματος βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες.

Το ΑΠΘ αποφάσισε την ανέγερση ενός μνημείου σε κεντρικό σημείο στη μνήμη των παιδιών που χάθηκαν, ενώ η Νομική αιτήθηκε υποτροφία στη μνήμη του Κύπριου φοιτητή της, Κυπριανό Παπαϊωάννου. Ακόμη, προσφέρει ψυχολογική και νομική υποστήριξη στους γονείς των εκλιπόντων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις