Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Τέμπη: Επεισόδια με τραυματίες στη Θεσσαλονίκη για πανό του ΚΚΕ στον Λευκό Πύργο

Τέμπη: Επεισόδια με τραυματίες στη Θεσσαλονίκη για πανό του ΚΚΕ στον Λευκό Πύργο

Δύο άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, από τα επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και άντρες των ΜΑΤ στον Λευκό Πύργο. Αιτία ένα πανό για το δυστύχημα στα Τέμπη

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις και κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Στη Θεσσαλονίκη, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κρέμασαν πανό στον Λευκό Πύργο που έγραφε μεταξύ άλλων: «τώρα η οργή να γίνει ανατροπή». Στο σημείο έφτασαν γρήγορα άντρες των ΜΑΤ και ακολούθησαν επεισόδια, με δύο διαδηλωτές να μεταφέρονται τραυματισμένοι στο εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης.

Επεισόδια και στιγμές έντασης λίγο πριν τις 12:00 στην πλατεία του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα σε διαδηλωτές για το δυστύχημα στα Τέμπη και αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ. Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πήγαν να κρεμάσουν πανό στον Λευκό Πύργο για την εθνική τραγωδία και λίγο αργότερα, είδαν μπροστά τους αστυνομικούς.

Άντρες των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο για να κατεβάσουν το πανό όμως εμποδίστηκαν από τους διαδηλωτές που βρίσκονταν στην είσοδο του μνημείου. Υπήρξε ένταση μεταξύ των ΜΑΤ και των διαδηλωτών και κάποια στιγμή ξεκίνησαν τα επεισόδια, με μάχες σώμα με σώμα. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, η ένταση ξεκίνησε όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να πάρουν τα στοιχεία εκείνων που ήταν στον Λευκό Πύργο και είχαν αναρτήσει το πανό. Όταν αρνήθηκαν, οι αστυνομικοί απώθησαν βίαια τους διαδηλωτές και έκαναν χρήση χημικών, με το θερμόμετρο της έντασης να παραμένει στα ύψη για λίγα λεπτά.

Δύο άτομα που καταγγέλλουν ότι τραυματίστηκαν κατά τη συμπλοκή μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. «Είναι ντροπή την ώρα που το αίμα ακόμα δεν έχει στεγνώσει η αστυνομία να αντιμετωπίσει έτσι μία λαϊκή κινητοποίηση», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, αφού βγήκε από τον Λευκό Πύργο μαζί με άλλους διαδηλωτές από όπου όπως καταγγέλλει τους απαγορευόταν η έξοδος. 

«Αφού συμφωνήθηκε οι διαδηλωτές να αποχωρήσουν στις 11:15, μετά και το κατέβασμα του πανό, η αστυνομία απαγόρευσε την έξοδο από όποιον ήταν μέσα ζητώντας τα στοιχεία όσων συμμετείχαν στην κινητοποίηση, κλείνοντας, μάλιστα, την είσοδο και την έξοδο και για το κοινό», είπε ο βουλευτής.

Ο κ. Δελής έδωσε τα δικά του στοιχεία, όπως λέει, ως επικεφαλής της κινητοποίησης, τους έδειξε τη βουλευτική τους ταυτότητα και έτσι βγήκαν καθώς στην αρχή άφηναν μόνο τον ίδιο να βγει αλλά αυτός επέμενε να φύγουν όλοι.

Ο ίδιος τονίζει πως τους απειλούσαν με συλλήψεις αλλά και τους χτυπούσαν στα πόδια εμποδίζοντάς τους να βγουν τη συμφωνημένη ώρα της λήξης της κινητοποίησης. «Δεν κάναμε το παραμικρό επεισόδιο. Είναι ντροπή την ώρα που το αίμα ακόμα δεν έχει στεγνώσει η αστυνομία να αντιμετωπίσει έτσι μία λαϊκή κινητοποίηση», τονίζει.

Πληροφορίες: voria.gr, thestival.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις