Τετάρτη, 1 Μαΐ
19oC Αθήνα

Τέμπη: Με εκπαιδευμένα σκυλιά η έρευνα στα χώματα της εθνικής τραγωδίας

Τέμπη: Με εκπαιδευμένα σκυλιά η έρευνα στα χώματα της εθνικής τραγωδίας

Ένα και πλέον χρόνο μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που αναζητούν γενετικό υλικό και ανθρώπινα υπολείμματα…

Την ώρα που οι συγγενείς των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη, περιμένουν δικαίωση και τον καταλογισμό ευθυνών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα, δύο χιλιόμετρα από το σημείο που συγκρούστηκαν μετωπικά τα δύο τρένα, πριν από ένα και πλέον χρόνο.

Στο ιδιωτικό οικόπεδο που συγκεντρώθηκαν χώματα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, επικεντρώνονται οι έρευνες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, τα οποία αναζητούν γενετικό υλικό και ανθρώπινα υπολείμματα, προκειμένου να συνταχθεί πραγματογνωμοσύνη. Την Δευτέρα 8 Απριλίου, για πάνω από 9 ώρες διεξαγόταν έρευνα στα πάνω από 300 κυβικά χώματος προκειμένου να βρεθούν στοιχεία που παραπέμπουν στην εθνική τραγωδία.

Η έρευνα έχει οριστεί από τις δικαστικές αρχές και τον ειδικό εφέτη ανακριτή παρουσία του οποίου γίνονται οι έρευνες, ειδικών εμπειρογνωμόνων καθώς και τεχνικών συμβούλων των οικογενειών προκειμένου να βρεθεί γενετικό υλικό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν έχει βρεθεί ακόμη γενετικό υλικό ενώ και σήμερα συνεχίζεται η κυρίως έρευνα. Η απόσταση του οικοπέδου από το σημείο της τραγωδίας είναι περί τα 2 χιλιόμετρα απόσταση.

Είχε προηγηθεί η δειγματοληψία των χωμάτων την περασμένη Παρασκευή 5 Απριλίου από κλιμάκιο της χημικής υπηρεσίας Λάρισας.

Έχει περισυλλεγεί χώμα από διάφορα σημεία, το οποίο έχει σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους και η ανάλυση θα είναι έτοιμη σε περίπου έναν μήνα.

Ο εφέτης ανακριτής περιμένει τις πραγματογνωμοσύνες για να τις εντάξει στη δικογραφία την οποία αναμένεται να παραδώσει μέσα στο καλοκαίρι ώστε να οριστεί η δίκη που θα γίνει σε έναν χώρο των πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας, περίπου στις αρχές του επόμενου δικαστικού έτους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις