Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Μνημόσυνο με κορώνες στη Μονή Τρικόρφου, δείτε εικόνες

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Μνημόσυνο με κορώνες στη Μονή Τρικόρφου, δείτε εικόνες

O τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή πριν από 40 μέρες. Σε Μονή στη Φωκίδα κάποιοι τον αποχαιρέτησαν σε μνημόσυνο ως βασιλιά των Ελλήνων και επιστράτευσαν κορόνες…

Όταν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή, οι στενοί συγγενείς του δεν έκαναν την παραμικρή πρόκληση. Το ίδιο και στο μνημόσυνο στη Μητρόπολη Αθηνών για τις 40 μέρες από τον θάνατου του τελευταίου βασιλιά στην ιστορία της χώρας. Κάποιοι όμως θέλησαν να κάνουν ένα μνημόσυνο διαφορετικό στη μνήμη του. Με κορόνες και λέξεις που προκάλεσαν συζητήσεις. Όλα αυτά στη Μονή Τρικόρφου στη Φωκίδα.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Νεκτάριος Μουλατσιώτης ο οποίος κατά την διάρκεια της αναπαύσεως δοξολογίας του ανέφερε: «Του κεκοιμημένου δούλου σου Κωνσταντίνου βασιλέως ημών γενομένου».

Στην ανάρτησή του, ο άλλοτε «παπαροκάς» Νεκτάριος Μουλατσιώτης αναφέρει: «Το πρωί της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου 2023 τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος, το 40ήμερο μνημόσυνο για τον Τέως Βασιλέα της Ελλάδος Κωνσταντίνο. Τα κόλλυβα του μνημοσύνου φιλοτεχνήθηκαν από τους πατέρες της Ιεράς Μονής».

Το μεσημέρι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τελέστηκε στο Τατόι τρισάγιο στη μνήμη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του τάφου του.

Το τρισάγιο, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις