Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Θάλεια Κορδαμπάλου: Ράγισαν καρδιές οι επικήδειοι για τη 19χρονη ναυτική δόκιμο

Θάλεια Κορδαμπάλου: Ράγισαν καρδιές οι επικήδειοι για τη 19χρονη ναυτική δόκιμο

Με ένα μεγαλείο ψυχής ο πατέρας της 19χρονης ναυτικής δοκίμου, Θάλειας Κορδαμπάλου, αμέσως μετά την κηδεία της κόρης του, έσπευσε να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο που του συμπαραστάθηκε και άσχημο παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα στην οικογένεια του.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο για την αγάπη που πήρα αυτές τις μέρες σε όλο τον Γολγοθά που τράβηξα μια βδομάδα στην Ιταλία και σε αυτό που ζω τώρα», είπε ο συντετριμμένος πατέρας της 19χρονης δοκίμου, Στέλιος Κορδαμπάλος λίγο μετά την κηδεία και την ταφή της κόρης του.

Ράγισαν καρδιές οι επικήδειοι των συμφοιτητών της, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία της 19χρονης Θάλειας. Οι γονείς της συντετριμμένοι, μέσα στον ναό, δεν μπορούσαν να στεγνώσουν τα δάκρυα από το πρόσωπό τους.

«Η σημερινή μέρα είναι μέρα θλίψης και οδύνης για όλους μας, για όλο το Πολεμικό Ναυτικό» τόνισε στον επικήδειο λόγο του ο διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας. «Στη σύντομη πορεία σου στη Σχολή», πρόσθεσε, «κατόρθωσες να ξεχωρίσεις για το ήθος, τον δυναμισμό και τη συνέπειά σου».

Και συνέχισε: «Ως ο τελευταίος σου διοικητής, αλλά και όλη η οικογένεια του Πολεμικού Ναυτικού συμμεριζόμαστε απόλυτα τον πόνο της οικογένειάς σου και εκφράζουμε τα βαθύτατα και ειλικρινή μας συλλυπητήρια». «Ταξίδεψες μαζί μας σε χώρες μακρινές. Θα σε θυμόμαστε να χαίρεσαι, να συνεχίζεις να χορεύεις μαζί μας και να μας γεμίζεις όλους με ζωντάνια, λεβεντιά και δύναμη για ζωή» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον επικήδειο λόγο του ο αρχηγός των Ναυτικών Δοκίμων. Και συμπλήρωσε: «Το ξέρω πως η θάλασσα θα είναι ήρεμη και γαλήνια σε αυτό το τελευταίο σου ταξίδι. Καλό παράδεισο. Θα ζήσεις για πάντα στις καρδιές μας».

«Ήρθαμε σήμερα εδώ, οι συγγενείς, οι φίλοι σου και όσοι είχαμε την τιμή να σε γνωρίσουμε. Ο πόνος μας είναι αβάστακτος. Αγωνίστηκες πολύ, ξεπέρασες κάθε εμπόδιο, με τους κόπους και τις θυσίες σου έγινες πρότυπο δοκίμου. Η στάση σου απέδειξε πως ήσουν παράδειγμα προς μίμηση. Θα σε θυμόμαστε να χαίρεσαι, να χορεύεις μαζί μας και να μας γεμίζεις ζωντάνια και λεβεντιά. Μας έκανες να νιώθουμε περήφανοι που είμαστε δόκιμοι. Μετανιώνω προσωπικά που δεν είμαι καλός χορευτής και δεν πρόλαβα να χορέψω μαζί σου έναν τελευταίο χορό. Θα σε αγαπάμε για πάντα και είμαστε περήφανοι για εσένα. Καλό παράδεισο, θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας», είπε στον επικήδειο ένας συμφοιτητής της.

«Αυτό που μπορώ να σου διαβεβαιώσω, Θάλεια, είναι ότι δεν θα ξεχάσει κανείς μας, όλες τις στιγμές που περάσαμε μαζί. Μπορεί να έφυγες αλλά θα είσαι πάντα μια από εμάς», είπε στον επικήδειο του ένας άλλος συμφοιτητής της.

Επικήδειους εκφώνησαν ακόμα ένας ξάδερφος της και ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού.

Από νωρίς το πρωί  συγγενείς και φίλοι περνούσαν από το σπίτι της οικογένειας για να συμπαρασταθούν στους γονείς της. Τα δάκρυα σπαρακτικά. «Δεν υπάρχουν λόγια για τη Θάλεια, δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ» λένε οι περισσότεροι από εκείνους που έφταναν στο πατρικό σπίτι της 19χρονης.

Στον Μητροπολιτικό Ναό που γίνεται η κηδεία οι γονείς έφεραν κουφέτα και γλυκά. Αυτά που ονειρεύονταν να φτιάξουν όταν η 19χρονη Θάλεια Κορδαμπάλου θα ανέβαινε τα σκαλιά της εκκλησίας, ντυμένη νύφη.

Η Θάλεια Κορδαμπάλου γεννήθηκε στη Λάρισα στις 3 Ιουλίου 2002. Αποφοίτησε από το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας με γενικό βαθμό απολυτηρίου άριστα 19,7. Το 2020 συμμετείχε στις πανελλήνιες εξετάσεις και εισήχθη στη Σχολή Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής του Πανεπιστήμιου Πειραιά. Το 2021 πέτυχε την εισαγωγή της στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ενώ την 4η Οκτωβρίου 2021 κατετάγη ως επιλαχούσα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Ορκίστηκε Ναυτικός Δόκιμος την 15η Οκτωβρίου 2021 με ειδικότητα Μαχίμου και με αρχαιότητα 22η μεταξύ των μαχίμων της Α’ Τάξης. Την 18η Ιουλίου 2022 απεσπάσθη στο «Προμηθεύς» στο πλαίσιο του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Την 25η Αυγούστου 2022 απεβίωσε στο Hospedale Del Mare στη Νάπολη της Ιταλίας.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης – Αναστασία Σταματοπούλου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις