Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Θάνατος 3χρονης στη Θεσσαλονίκη: Της έδιναν αγωγή για τη νόσο «Kawasaki»

Θάνατος 3χρονης στη Θεσσαλονίκη: Της έδιναν αγωγή για τη νόσο «Kawasaki»

Πολλά είναι τα ερωτήματα γύρω από τον αιφνίδιο θάνατο της μικρής Κατερίνας, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη. Η οικογένεια του 3χρονου κοριτσιού έχει ορίσει δικηγόρο αλλά και τεχνική σύμβουλο που μαζί θα προσπαθήσουν να ρίξουν φως στην υπόθεση και στα αίτια που, ενδεχομένως, οδήγησαν το παιδί στο θάνατο. 

Οι απαντήσεις, όπως αναφέρει δημοσίευμα του thesstoday.gr, θα προκύψουν από την μελέτη του ιατρικού φακέλου 3χρονου παιδιού από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στα αποτελέσματα των βιοχημικών εξετάσεων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς κατέθεσε ήδη ηλεκτρονικά στο Α.Τ. Τούμπας αίτημα άμεσης κατάσχεσης όλου του ιατρικού φακέλου για να διαπιστωθεί τι πραγματικά συνέβη.

Πληροφορίες πάντως που μετέφερε συγγενικό πρόσωπο της μικρής αναφέρουν ότι οι γιατροί, οι οποίοι είχαν υπόνοιες για τη νόσο «Kawasaki», χορήγησαν στο παιδί σχετική αγωγή η οποία, όχι μόνο δεν βελτίωσε την κατάστασή του αλλά αντίθετα την επιδείνωσε. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γιατροί στο «Παπαγεωργίου» αποφάσισαν να χορηγήσουν τη συγκεκριμένη αγωγή στο τρίχρονο, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν διάφορες συμπτωματολογίες, εξετάζοντας ακόμη και το σενάριο της οξείας συστηματικής αγγειίτιδας.

Μέχρι στιγμής το μόνο που γνωρίζουν οι αρμόδιοι – σύμφωνα πάντα με το thesstoday.gr – είναι ότι στο τρίχρονο διαπιστώθηκε ανεπάρκεια σε ζωτικά όργανα και υπέστη εγκεφαλικό – πνευμονικό οίδημα, ενώ ακόμη δεν έχουν παραλάβει τον πλήρη ιατρικό φάκελο από το «Παπαγεωργίου». Για τον λόγο αυτόν και με τη συναίνεση της οικογένειας, αποφασίστηκε να σταλούν ξεχωριστά σε εξειδικευμένα ιατρικά εργαστήρια οι βιοχημικές εξετάσεις από το αίμα που λήφθηκε, ώστε να καταγραφεί μια κρυστάλλινη εικόνα για τα αίτια που επέφεραν τον θάνατο.

Εντός διμήνου τα πρώτα αποτελέσματα

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, εντός διμήνου αναμένεται να έχουν στα χέρια τους τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων, με τον δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπόθεση, Νίκο Διαλυνά, να διατυπώνει τρία ερωτήματα και να τονίζει ότι η οικογένεια πρόκειται να ζητήσει κατάσχεση του ιατρικού φακέλου του κοριτσιού προκειμένου να υπάρξει εξονυχιστική έρευνα.

«Δέχομαι τηλεφωνήματα από γιατρούς του εξωτερικού, οι οποίοι απορούν πώς ένα παιδάκι το οποίο νοσηλεύτηκε 11 μέρες, έμεινε αδιάγνωστο και τελικά πέθανε. Επίσης, για ποιον λόγο δεν διακομίστηκε πιο νωρίς στο Ιπποκράτειο, καθώς και για ποιο λόγο το έστειλαν εκείνη τη μέρα, την τελευταία, λίγο πριν πεθάνει;», διερωτάται ο κ. Διαλυνάς.

Εντός ημερών το ενημερωτικό σημείωμα στο υπ. Υγείας

Η υπόθεση με τον ξαφνικό θάνατο του τρίχρονου κοριτσιού κινητοποίησε και τον Θάνο Πλεύρη, ο οποίος ζήτησε έρευνα για τις συνθήκες νοσηλείας του κοριτσιού στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Πηγές του υπουργείου Υγείας αναφέρουν στο ThessToday.gr ότι εντός ημερών αναμένεται να παραλάβουν το ενημερωτικό σημείωμα από το νοσοκομείο, ώστε να εξεταστεί διεξοδικά ο ιατρικός φάκελος με τα συμπτώματα που έχουν καταγράψει οι γιατροί, τα στοιχεία για τα ζωτικά σημεία, τα φάρμακα και τις δοσολογίες που χορηγήθηκαν, καθώς και το πώς αντέδρασε το άτυχο κοριτσάκι στις θεραπείες.

Με πληροφορίες από thesstoday.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις