Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Θάσος: «Βούλιαξε» από κόσμο το νησί – Το αδιαχώρητο σε πλοία και παραλίες μέσα σε τρεις φωτογραφίες

Θάσος: «Βούλιαξε» από κόσμο το νησί – Το αδιαχώρητο σε πλοία και παραλίες μέσα σε τρεις φωτογραφίες

«Ανάσα» αισιοδοξίας αποτέλεσε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για τη Θάσο καθώς οι εικόνες από την αυξημένη κίνηση τόσο στα ferry boat όσο και στο νησί δείχνουν ότι ο τουρισμός σημειώνει άνοδο. Από το απόγευμα της Παρασκευής, 18 Ιουνίου, ξεκίνησε η έξοδος των πολιτών προς τα παραθαλάσσια μέρη για το τριήμερο. Ουρές σχηματίστηκαν σε διόδια και λιμάνια με τους ταξιδιώτες να ανυπομονούν να φτάσουν στον προορισμό τους.

Το αδιαχώρητο επικράτησε στο νησί της Θάσου, αφού ήδη από τις εικόνες με τα αυτοκίνητα από την Παρασκευή έως και το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 φαίνεται να σχηματίζουν ουρές στην Κεραμωτή για να περάσουν στον Λιμένα.

Σχετική φωτογραφία δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, παρουσιάζοντας το ferry boat να είναι γεμάτο, τηρώντας βέβαια την πληρότητα, η οποία καθορίζεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19.

Οι παραλίες στη Θάσο πλημμύρισαν με κόσμο αποδεικνύοντας έτσι ότι το καλοκαίρι ξεκίνησε και επίσημα ανεβάζοντας τις κρατήσεις στα τουριστικά καταλύματα. Κάτοικοι μάλιστα της περιοχής ανέφεραν ότι η κίνηση θύμισε την περίοδο του 15αυγουστου. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του ThessToday.gr, στην παραλία Αλυκή, μια από τις πιο γνωστές στο νησί, οι ξαπλώστρες ήταν γεμάτες, τηρώντας φυσικά τις απαραίτητες αποστάσεις, και με σύμμαχο τον ήλιο οι βουτιές στη θάλασσα ήταν αναμενόμενες.

Τουρίστες από τα Βαλκάνια και πολίτες της Βόρειας Ελλάδας κυκλοφόρησαν και τα βράδια στους δρόμους του νησιού, δείχνοντας έτσι τα θετικά μηνύματα στις τουριστικές επιχειρήσεις και τους ιδιοκτήτες τους για την άνοδο του τζίρου τους.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αποτέλεσε το πρώτο κρας τεστ για τους επιχειρηματίες του τουρισμού ώστε να εκτιμήσουν το πώς θα κινηθεί μελλοντικά η ζήτηση. Όπως φάνηκε και από τις εικόνες, η αισιοδοξία είναι έντονη για την αύξηση της τουριστικής κίνησης και τους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες στα νησιά της χώρας μας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις