Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεαγένειο Θεσσαλονίκης: 35 εργαζόμενοι σε αναστολή και αύξηση 40% στις εισαγωγές ασθενών

Θεαγένειο Θεσσαλονίκης: 35 εργαζόμενοι σε αναστολή και αύξηση 40% στις εισαγωγές ασθενών

Μετ’ εμποδίων λειτουργεί το Θεαγένειο Θεσσαλονίκης αφότου 35 εργαζόμενοι του νοσοκομείου τέθηκαν σε αναστολή. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν αύξηση 40% στις εισαγωγές ασθενών.

Εργαζόμενοι στο Θεαγένειο και στο πλαίσιο της ημέρας δράσης της ΠΟΕΔΗΝ για τη μονιμοποίηση των επικουρικών, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία με σύνθημα «κανένας σε αναστολή εργασίας», υπογραμμίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει το ThessToday.gr, δεκάδες εργαζόμενοι κρατώντας πανό ζητούν – ανάμεσα σε άλλα – προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Όπως επισημαίνουν, το Θεαγένειο είναι υποστελεχωμένο κατά 20% στο προσωπικό, τη στιγμή που παρουσιάζεται 40% αύξηση στις εισαγωγές ασθενών. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Βασίλης Μουρατίδης, σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «οι ασθένειες στην Ελλάδα δεν είναι μόνον ο κορονοϊός. Εδώ αντιμετωπίζουμε χιλιάδες ογκολογικούς ασθενείς…».

Από την πλευρά του, ο τραυματιοφορέας του νοσοκομείου, Γιώργος Αγοραστίδης, τονίζει ανάμεσα σε άλλα ότι: «Είμαι πέντε χρόνια στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με ελαστική μορφή εργασίας…».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις