Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεοφάνεια: «Να ξηλωθεί αυτή η εξέδρα γιατί θα σκοτωθεί κόσμος» δηλώνουν οι γονείς του 22χρονου στο newsit.gr

Θεοφάνεια: «Να ξηλωθεί αυτή η εξέδρα γιατί θα σκοτωθεί κόσμος» δηλώνουν οι γονείς του 22χρονου στο newsit.gr

Τρομακτικές μνήμες από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε πάθει πριν 4 χρόνια «ξύπνησε» στους γονείς του το ατύχημα του 22χρονου γιου τους, ανήμερα των Θεοφανείων, όταν αυτός βούτηξε για να πιάσει τον σταυρό στον Θεολόγο Φθιώτιδας.

Ο Ανδρέας, πατέρας του 22χρονου Γιάννη, μιλώντας στο newsit.gr, αποκαλύπτει ότι όταν έμαθε για το ατύχημα του γιου του τρόμαξε αρκετά, γιατί φοβήθηκε μήπως έχει χτυπήσει στο κεφάλι, στο οποίο έχει λάμες από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε υποστεί πριν από 4 χρόνια.

«Φοβηθήκαμε γιατί πριν περίπου τέσσερα χρόνια είχε πάθει ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με το μηχανάκι και τώρα στο κεφάλι έχει λάμες. Ευτυχώς ο Θεός τον ευλόγησε τώρα και έβαλε τα χέρια του. Αν δεν τα έβαζε το παιδί μου θα τον νεκροφιλούσα σήμερα. Είχε μια επιθυμία να βουτήξει να πιάσει τον σταυρό».

Μάλιστα, μιλώντας στο newsit.gr ο πατέρας του 22χρονου Γιάννη καταγγέλλει τις συνθήκες που επικρατούν σε μια μικρή πόλη της Ελλάδας στην περίπτωση ενός έκτακτου περιστατικού.

«Την ζω χρόνια την Μαλεσίνα, είναι μία κωμόπολη. Έχουν ένα κέντρο υγείας που δεν έχουν εγκαινιάσει ακόμα. Έχουν ένα ασθενοφόρο που έχει ο δήμος που δεν λειτουργεί, δηλαδή σε ένα άλλο περιστατικό τι θα γίνει; Μακάρι το παιδί μου να είναι το παράδειγμα και η αρχή να φτιάξουν κάτι στην περιοχή. Επίσης, πρέπει να ξηλωθεί αυτή η εξέδρα, θα σκοτωθεί κόσμος. Δεν έπρεπε να τον ρίξουν εκεί τον σταυρό. Απορώ πώς δεν πέσαμε και εμείς από αυτή την εξέδρα και δεν θρηνήσαμε θύματα».

«Ευτυχώς η αξονική θώρακος είναι καθαρή»

«Ευτυχώς η αξονική θώρακος είναι καθαρή, έχει συντριπτικά κατάγματα και στα δύο χέρια» αναφέρει, μιλώντας στο newsit.gr η μητέρα του 22χρονου Γιάννη. Όπως μας εξηγεί «αυτό σημαίνει ότι θα κάνει πολλά χειρουργεία, ετοιμάζω εγώ τη διακομιδή στην Αθήνα, να φύγουμε από το νοσοκομείο Λαμίας γιατί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό».

Μάλιστα, αναφέρει ότι ο 22χρονος, που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά «είναι καλά, επικοινωνεί με το περιβάλλον μια χαρά. Δεν ξέρω πότε θα γίνει το χειρουργείο ή σήμερα ή αύριο το πρωί».

Το χρονικό του τρόμου για τον 22χρονο γιο του περιγράφει μιλώντας στο newsit.gr ο πατέρας του νεαρού, κάνοντας λόγο για μεγάλη καθυστέρηση του ασθενοφόρου.

«Γίνεται το συμβάν, στο βίντεο που έχει βγει στα μέσα φαίνεται ότι σηκώνεται. Όμως έκανε τρία βήματα και αμέσως λιποθύμησε και έπεσε μέσα στο νερό. Ο κακομοίρης σπάραζε στα χέρια. Τον βγάζουν έξω από τη θάλασσα μαζί με έναν γιατρό που τυχαία ήταν εκεί και αρχίζει ο άνθρωπος να του παρέχει τις πρώτες βοήθειες γιατί είχε σπάσει τα χέρια του και ήτανε δύσκολη η μετακίνηση του. Ήρθε και άλλη μια γιατρός, η οποία βρισκόταν εκεί για τον αγιασμό και αυτοί οι δυο άνθρωποι έσωσαν το παιδί μου.

Ο γιατρός επικοινώνησε ο ίδιος για να έρθει ασθενοφόρο. Η Λάρυμνα που έχει ασθενοφόρο με γιατρό μας έλεγαν ότι “δεν μπορούμε να αφήσουμε το εργοστάσιο”, η Αταλάντη δεν ήξερε αν είχαν ασθενοφόρο, η Τραγάνα δεν γνωρίζω. Το ασθενοφόρο ήρθε μετά από μιάμιση ώρα. Αρχικά, τον πηγαίνουν στο κέντρο υγείας Αταλάντης χωρίς συνοδεία γιατρού, μόνο με την γυναίκα μου και τον έναν διασώστη που συμπτωματικά ήταν γιατρός.

Εκεί οι άνθρωποι σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Του έκαναν μόνο μια καταπραϋντική ένεση και τον στέλνουν στο νοσοκομείο της Λαμίας. Του έκαναν αξονικές, μαγνητικές κτλ και τώρα είμαστε σε κατάσταση αναμονής».

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις