Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Θεοφάνεια στη Λάρισα: Έπιασαν μαζί τον σταυρό – Δείτε το βίντεο!

ΦΩΤΟ από το onlarissa
ΦΩΤΟ από το onlarissa

Χιλιάδες Λαρισαίων πλημμύρισαν την περιοχή γύρω από τη γέφυρα του Πηνειού δίπλα στον…

Άγιο Αχίλλιο όπου τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο και τον Μητροπολίτη Αυλώνος κ. Χριστόδουλο. Αρκετοί ήταν οι τολμηροί που βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Πηνειού με δύο αθλητές του Ναυταθλητικού Ομίλου Λάρισας, τον Γιώργο Φασούλα και τον Γιάννη Θεοχάρη να πιάνουν τον Τίμιο Σταυρό. Μάλιστα, ο πρώτος είχε την ευλογία να πιάνει το σταυρό για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια.

“Είμαστε χαρούμενοι την ώρα αυτή τη μεγάλη κατά την οποία ο Κύριος αγιάζει τα ύδατα και όλη την φύση των υδάτων και δια των υδάτων τις ψυχές και τα σώματά μας. Να δοξολογήσουμε το Άγιο όνομά Του. Σας εύχομαι χρόνια πολλά και ευλογημένα, τα ύδατα τα ευλογημένα του Ιορδάνου να αρδεύουν και τις ψυχές μας» δήλωσε ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος αφότου οι δύο αθλητές του έφεραν τον σταυρό και έλαβαν την ευλογία του.

Μετά τις ευχές για υγεία και χρόνια πολλά, ο Λαρισαίος που έπεσε στα παγωμένα νερά του Πηνειού για να πιάσει πρώτος τον σταυρό δήλωσε: “Εμείς πέφτουμε στα παγωμένα νερά για ευλογία και φώτιση και κάποιοι συνάνθρωποί μας για το όνειρο μίας καλύτερης ζωής. Εύχομαι ο καλός Θεός να μας φυλάει και να μας φωτίζει όλους μας».

Πηγή: onlarissa.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε