Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θεσπρωτία: Οι πατάτες που έκοβαν πεθερά και νύφη “έκαψαν” τον ιδιοκτήτη – Το εξοντωτικό πρόστιμο των ελεγκτών – video

Θεσπρωτία: Οι πατάτες που έκοβαν πεθερά και νύφη “έκαψαν” τον ιδιοκτήτη – Το εξοντωτικό πρόστιμο των ελεγκτών – video

Οι επιθεωρητές του ΕΦΚΑ βρέθηκαν σε ένα ορεινό χωριό της Θεσπρωτίας για έλεγχο. Δεν τους περίμενε κανείς. Τα όσα ακολούθησαν προκαλούν αντιδράσεις…

Ο ιερέας του χωριού Ραβενή στη Θεσπρωτία και πατέρας του ιδιοκτήτη του μοναδικού καφενείου προσπαθεί να καταλάβει γιατί οι επιθεωρητές του ΕΦΚΑ επέβαλαν πρόστιμο 21.000 ευρώ στον γιο του, επειδή θεώρησαν ότι απασχολούσε στο κατάστημα του γιου του ως ανασφάλιστους, όλους τους συγγενείς του, που τον βοηθούσαν στη δουλειά.

«Ήρθε το ΙΚΑ εκείνη την ώρα και είδε τη νύφη μου που έτρωγε εκείνη την ώρα έξω», αναφέρει στο OPEN TV ο ιερέας και πατέρας του ιδιοκτήτη του καφενείου.

Οπως ανέφερε oι επιθεωρητές έφτασαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στο ορεινό χωριό της Θεσπρωτίας. Η νύφη του ιδιοκτήτη έτρωγε στο μαγαζί, ενώ η πεθερά του καθάριζε πατάτες για να τον βοηθήσει.

Και τις δύο τις κατέγραψαν ως ανασφάλιστους υπαλλήλους. «Δεν δεχόταν τίποτα. Ήθελε να τη γράψει. Την είδε να κρατά ένα πιάτο στο χέρι. Η πεθερά του ήταν μαζί με την κοπέλα. Εχει πρόβλημα με ζάχαρο και έχει και την καρδιά της. Της είπε ο γιατρός να μην εργάζεται. Περνά την ώρα της εδώ. Δεν κάνει να δουλέψει», συνεχίζει ο πατέρας του ιδιοκτήτη.

Οι επιθεωρητές έβγαλαν το μπλοκάκι και επέβαλαν δύο πρόστιμα των 10.500 ευρώ για την καθεμιά. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο ιδιοκτήτης αναγκάζεται να βάλει λουκέτο, με την υπόθεση που αποκάλυψε το Έθνος, να κεντρίζει το ενδιαφέρον των συζητήσεων…

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις