Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλία: Μαζεύτηκε όλη η παραλία για να δει αυτό το παράξενο ψάρι που έπιασε – Δείτε τις εικόνες

Θεσσαλία: Μαζεύτηκε όλη η παραλία για να δει αυτό το παράξενο ψάρι που έπιασε – Δείτε τις εικόνες

Ο ψαράς κατάφερε να πιάσει ένα σπάνιο ψάρι και να βάλει τα γυαλιά στους επαγγελματίες. Τι κατάλαβαν γρήγορα εκείνοι που γνωρίζουν από τα ψάρια του Αιγαίου…

Ένα σπάνιο ψάρι έπιασε ο Τζώρτζης Χύμας, βέρος Τρικαλινός με απόλυτα ορεινές καταβολές αλλά η διάθεση της Ειρήνης για το απέραντο γαλάζιο τον έκανε να ακολουθήσει και αυτό το καλοκαίρι την καλοκαιρινή διάθεση της συζύγου του. Μπορεί να μην έχει γίνει γνωστός ο τρόπος που πιάστηκε, όμως αυτό που μαθεύτηκε γρήγορα είναι ότι το συγκεκριμένο οφιοειδές ψάρι ζει σε ιδιαίτερα βαθιά νερά.

Πρόκειται για το ψάρι “σπάθα” ή “κορδέλα”. Σπάνιο βαθυπελαγικό είδος που ζει από τα 100 – 600 μέτρα. Τρέφεται με καλαμάρια και ψάρια των μεσόνερων. Κολυμπά με το κεφάλι ψηλά. Τα αυγά και οι προνύμφες βρίσκονται συχνά κοντά στην επιφάνεια.

Οι περισσότερες περιπτώσεις που πιάνονται αυτά τα ψάρια είναι επειδή αποπροσανατολίστηκαν ή παρασύρθηκαν από θαλάσσια ρεύματα και έφτασαν στην επιφάνεια καθώς είναι είδος που ζει σε μεγάλα βάθη.

Ένα αντίστοιχο ψάρι είχε ξεβραστεί στο λιμανάκι του Βούρκου στην Εύβοια όπου και ο Μπάμπης Μάντουκας το ανάρτησε στα social media. Δείτε τις εικόνες του trikalaidees.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις