Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Λάρισας για το θάνατο του κοριτσιού

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Λάρισας για το θάνατο του κοριτσιού
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η 13χρονη μαθήτρια μπήκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής στο Νοσοκομείο Λαμίας, με έντονο πόνο στην κοιλιά…

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου το απόγευμα έκανε χειρουργική επέμβαση για σκωληκοειδίτιδα. Αν και η εγχείρηση έδειχνε ότι πήγε καλά, η αντιβίωση που χορήγησαν στο παιδί, φέρεται σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία να της προκάλεσε αλλεργικό σοκ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έβγαλε το νοσοκομείο της Λάρισας, το παιδί ήταν υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση ενώ έγινε προσπάθειες από τους γιατρούς για να το σώσουν. Δεν τα κατάφεραν όμως…

Ολόκληρη η ανακοίνωση του νοσοκομείου

“Εκφράζουμε την οδύνη μας για την απώλεια κοριτσιού ηλικίας 13.5 ετών, το οποίο κατέληξε στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου μας, μετά από χειρουργική επέμβαση.

Το κορίτσι διακομίστηκε στο Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ από το Νοσοκομείο Λαμίας το απόγευμα της 18/01/2019, κατόπιν συνεννόησης των ιατρών και το παιδί υποδέχτηκαν οι εφημερεύοντες ιατροί της παιδοχειρουργικής Κλινικής. Διαπιστώθηκε ότι πάσχει από οξεία χειρουργική κοιλία. Ενημερώθηκαν οι αναισθησιολόγοι και στις 19:15 μ.μ. εισήλθε εκτάκτως στο χειρουργείο με παιδοχειρουργό βαθμού Δ/ντή ΕΣΥ και αντιμετωπίστηκε χειρουργικά.

Αρχικά η μετεγχειρητική πορεία υπήρξε ομαλή, στη συνέχεια άλλαξε, κλήθηκε Παιδίατρος για συνεκτίμηση και τροποποιήθηκε η αγωγή. Ήταν υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση. Τις βραδινές ώρες της 19/01/2019, επιδεινώθηκε η κατάσταση, διασωληνώθηκε, έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, αλλά δυστυχώς οι προσπάθειες των ιατρών δεν απέδωσαν και 23:30 μ.μ σημειώθηκε ο θάνατος του κοριτσιού.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε την Διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ αναμένει το πόρισμα από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, για τα ακριβή αίτια του θανάτου. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια”.

Απαρηγόρητος ο πατέρας της 13χρονης μαθήτριας

Ο πατέρας του παιδιού πάντως δεν επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος προήλθε από αλλεργικό σοκ, την ώρα που μένει ανοικτό και το σενάριο περιτονίτιδας. «Δεν ξέρουμε ακόμα από τι «έφυγε» το παιδί μας. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι εν έτει 2019, δυο μεγάλα νοσοκομεία, ένα της Λαμίας και ένα της Λάρισας, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν μια απλή περίπτωση σκωληκοειδίτιδας…

Το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω. Όμως όσοι ολιγώρησαν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη…», τόνισε μεταξύ άλλων ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς ήδη έχουν καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία της Λάρισας, σε βάρος γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, άλλα και σε βάρος των γιατρών του Νοσοκομείου της Λαμίας, όπου όπως υποστηρίζουν οι γονείς χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τη ζωή του παιδιού τους. Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

 

 

Θεσσαλία Τελευταίες ειδήσεις