Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Καρδίτσα: Αστυνομικοί πήγαν στο τμήμα μαθητές της κατάληψης!

Καρδίτσα: Αστυνομικοί πήγαν στο τμήμα μαθητές της κατάληψης!
ΦΩΤΟ intime

Ένα περίεργο περιστατικό έχει γίνει θέμα συζήτησης στην Καρδίτσα…

Όπως δημοσιεύει το alithianews, μετά από κλήση της διεύθυνσης του 4ου Λυκείου Καρδίτσας, η αστυνομία πήγε στο σχολείο και προσήγαγε στο τμήμα δύο μαθητές και μια μαθήτρια, που αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Μαρτίου. Το σχολείο την ημέρα αυτή τελούσε υπό κατάληψη και τα παιδιά είχαν βγάλει σχετική ανακοίνωση στην οποία εξηγούσαν ότι διαμαρτύρονταν για το νέο νομοσχέδιο που αφορά τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ. Τα παιδιά πήραν μέρος μαζικά στην πορεία και το μεσημέρι παρέμειναν στο σχολείο δύο μαθητές και μία μαθήτρια.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο διευθυντής του σχολείου κάλεσε την αστυνομία η οποία πήγε στο σχολικό συγκρότημα, όπου διαπιστώθηκε ότι υπήρξε απόπειρα διάρρηξης του γραφείου των καθηγητών. Η αστυνομία ζήτησε να γίνει μήνυση από τον διευθυντή, ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά να κάνει κάτι τέτοιο.

Η αστυνομία έβαλε τα παιδιά στο περιπολικό και τα οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα, παρ’ ότι ο διευθυντής πρότεινε αν πράγματι έπρεπε να τα παιδιά να πάνε στο τμήμα, να τα πάει εκείνος με το δικό του αυτοκίνητο. Τελικά, τα παιδιά κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου κλήθηκαν οι γονείς τους και τα πήραν στο σπίτι.

Η τοπική εφημερίδα επικοινώνησε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Καρδίτσας Γεώργιο Κατέρη που δήλωσε άγνοια για το θέμα, λέγοντας ότι μάλλον δεν ήταν κάτι σοβαρό και δεν ενημερώθηκε σχετικά.

Υπό κατάληψη βρίσκονται το 1ο και το 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας, ενώ στο 2ο ΓΕΛ οι μαθητές προχώρησαν σε αποχή.

Πηγή: alithianews

Θεσσαλία Τελευταίες ειδήσεις