Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Λάρισα: Kατάληψη στις σιδηροδρομικές γραμμές που σκοτώθηκε ο 12χρονος θα κάνουν κάτοικοι της περιοχής

Λάρισα: Kατάληψη στις σιδηροδρομικές γραμμές που σκοτώθηκε ο 12χρονος θα κάνουν κάτοικοι της περιοχής
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε κατάληψη των σιδηροδρομικών γραμμών στο σημείο που χθες μια αμαξοστοιχία παρέσυρε και σκότωσε έναν 12χρονο αγόρι στην περιοχή της Νέας Σμύρνης της Λάρισας, προχωρούν την Κυριακή ο δήμος Λάρισας και κάτοικοι της περιοχής, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας και του Συλλόγου της Νέας Σμύρνης, Νίκο Παϊτέρη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, η απόφαση αυτή πάρθηκε ώστε να σταλεί το μήνυμα πως «η Λάρισα δεν αντέχει άλλο να θρηνεί ανθρώπους» και πως θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση για την ασφάλεια της διέλευσης των πεζών από τις σιδηροδρομικές γραμμές.

«Δεν είναι δυνατόν ο ΟΣΕ να έχει την περίφραξή του στην κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Δεν είναι μόνο τα σημεία της Νέας Σμύρνης, αλλά και αλλού όπου οι φράκτες του ΟΣΕ έχουν πέσει, ή έχουν τρύπες και πρέπει άμεσα να επισκευαστούν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης και συμπλήρωσε: «Έχω υπόσχεση από την μεριά του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ ότι από Δευτέρα θα είναι εδώ κάποιος αρμόδιος, για να συζητήσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν, να γίνει αυτοψία και να προχωρήσει η διαδικασία για τη λύση τους».

Μεταξύ άλλων ο κ. Καλογιάννης σημείωσε ότι οι άμεσες παρεμβάσεις για την ασφάλεια της διάβασης είναι απαραίτητες μέχρι να υπάρξουν γενικότερες λύσεις που θα αφορούν είτε την παράκαμψη των σιδηροδρομικών γραμμών ή την υπογειοποίησή τους. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας Νίκος Παϊτέρης σημείωσε πως το πρόβλημα με τις σιδηροδρομικές γραμμές είναι πολύ παλιό, τονίζοντας πως η σιδηροδρομική γραμμή «είναι ένα ξέφραγο αμπέλι».

Όπως είπε ο κ. Παϊτέρης, το συμβάν με τον άδικο χαμό του παιδιού είναι συγκλονιστικό, ενώ σημείωσε πως από το 2009 οι κάτοικοι έχουν καταθέσει τις απόψεις τους για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Τέλος σχετικά με τη υπόγεια διάβαση που υπάρχει στο σημείο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας υποστήριξε πως όταν αυτή πλημμυρίζει από τις βροχές, δεν μπορούν τα παιδιά να περάσουν, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να περνούν μέσα από τις σιδηροδρομικές γραμμές για να πάνε στο σχολείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θεσσαλία Τελευταίες ειδήσεις