Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Λάρισα: Κλείδωσαν πρόσφυγες σε φορτηγό ψυγείο! Δυο ανήλικοί ανάμεσά τους

Λάρισα: Κλείδωσαν πρόσφυγες σε φορτηγό ψυγείο! Δυο ανήλικοί ανάμεσά τους

Η παρατηρητικότητα των τροχονόμων αποκάλυψε πως στο φορτηγό ψυγείο δεν βρίσκονταν μόνο φράουλες, αλλά έξι ανθρώπινες ψυχές. Έξι πρόσφυγες, δυο ανήλικοι ανάμεσά τους, για την ακρίβεια.

Οι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν είχαν πληρώσει αδρά για να τους μεταφέρουν στην Ιταλία. Όμως έπεσαν θύματα ενός ομοεθνούς τους, ο οποίος τους πήρε τα χρήματα, τους κλείδωσε στο φορτηγό ψυγείο και τους άφησε στην τύχη τους. Η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στις εθνικές οδούς κατά τις αργίες, αποδείχθηκε σωτήρια για τους έξι Αφγανούς!

Όλα έγιναν την παραμονή των Χριστουγέννων στα διόδια του Μακρυχωρίου. Αστυνομικοί του τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων ΠΑΘΕ Λάρισας είδαν το φορτηγό και έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει. Κάπως έτσι, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι.

Οι πρόσφυγες, που είχαν ξεπαγιάσει μέσα στο φορτηγό ψυγείο, άρχισαν να χτυπούν τις πόρτες του με χέρια και με πόδια. Ο θόρυβος έγινε αντιληπτός και όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα του ψυγείου, μαζί με τις φράουλες αντίκρισαν και τους έξι πρόσφυγες.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Οι έξι Αφγανοί ηλικίας 15, 17, 19, 20, 21 και 22 ετών αντίστοιχα, πλήρωσαν τουλάχιστον από 200 ευρώ ο καθένας σε ομοεθνή τους προκειμένου από το λιμάνι της Πάτρας με το φορτηγό – ψυγείο να φυγαδευτούν παράνομα στην Ιταλία.

Ο ομοεθνής τους, αφού παραβίασε την πόρτα του ρυμουλκού του φορτηγού – ψυγείου, που μετέφερε φράουλες και πορτοκάλια, έβαλε τους 6 Αφγανούς στο φορτηγό και τους κλείδωσε εκεί.

Οι έξι πρόσφυγες κατάλαβαν πως τους είχαν εξαπατήσει, όταν αντί το φορτηγό να μπει σε πλοίο για να περάσει στην Ιταλία, όπως τους είχε υποσχεθεί ο άνθρωπος που πλήρωσαν, εκείνο βρισκόταν συνεχώς σε κίνηση. Σύμφωνα με την αστυνομία, το φορτηγό είχε ξεκινήσει από την Πάτρα με τελικό προορισμό τη Ρουμανία.

Ο έλεγχος

Το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων, το φορτηγό κινούνταν στην ΠΑΘΕ Λάρισας. Οι αστυνομικοί της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα, είδαν το φορτηγό και το σταμάτησαν για έλεγχο.

επειδή, όμως, ήταν έμφορτο με οπωροκηπευτικά, η κίνησή του στην Εθνική επιτρεπόταν. Ο Βούλγαρος οδηγός έδειξε τα απαραίτητα τιμολόγια και ενώ ήταν έτοιμος να ξεκινήσει ξανά, οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν. Είχαν ακούσει έναν περίεργο θόρυβο. Ήταν οι πρόσφυγες, που είχαν ξεπαγιάσει μέσα στο ψυγείο και έχοντας αντιληφθεί πως έχουν εξαπατηθεί, αποφάσισαν να αντιδράσουν. Άρχισαν λοιπόν να χτυπούν με χέρια και με πόδια τις πόρτες του φορτηγού ψυγείου και οι αστυνομικοί που τους άκουσαν, ζήτησαν από τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα.

Τότε, κατάλαβαν πως ο θόρυβος που άκουγαν δεν ήταν κάποια μηχανική βλάβη αλλά από το ρυμουλκό του φορτηγού.

Οι αστυνομικοί οδήγησαν το φορτηγό – ψυγείο στο Τμήμα Τεμπών, όπου διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό του ρυμουλκού ήταν κλειδωμένοι οι 6 Αφγανοί.

Αστυνομικοί του Τμήματος Τεμπών συνέλαβαν τον 51χρονο Βούλγαρο οδηγό που αρνείται πως γνώριζε για τη μεταφορά των προσφύγων, δηλώνοντας ότι οι πρόσφυγες επιβιβάστηκαν παράνομα στο φορτηγό του. Οι έξι πρόσφυγες ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους και μάλιστα επειδή διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα, οι 4 εξ αυτών αφέθηκαν χθες ελεύθεροι, ενώ για τους δύο ανήλικους αναζητείται δομή για να τους φιλοξενήσει.

Πηγή: voria.gr

Θεσσαλία Τελευταίες ειδήσεις