Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Λάρισα: Μετά τα δυστυχήματα… δράσεις του ΟΣΕ για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου

Λάρισα: Μετά τα δυστυχήματα… δράσεις του ΟΣΕ για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τη δέσμευση για άμεση έναρξη υλοποίησης δράσεων προς ενίσχυση της ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου, που διέρχεται από τον αστικό ιστό της Λάρισας, αναλαμβάνει ο ΟΣΕ, με έγγραφο που απέστειλε στο δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κώστας Πετράκης, μετά τις αυτοψίες που έγιναν από στελέχη του σε συνεργασία με τον δήμο.

Στο έγγραφο, που έφτασε σήμερα στο Δημαρχείο της Λάρισας, με αποδέκτη τον κ. Καλογιάννη, τονίζεται ότι τα μέτρα αυξημένης προστασίας θα υλοποιηθούν αρχικά στην περιοχή Νέας Σμύρνης και στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Μεζούρλου (όπου συνέβησαν και τα πρόσφατα δυστυχήματα) και θα καλύψουν σταδιακά το σύνολο των γραμμών που διασχίζουν τον αστικό ιστό της Λάρισας.

Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 6 με 8 μήνες, ενώ θα υλοποιηθούν και δράσεις που αφορούν τη συστηματική ενημέρωση των νέων, των γονέων/κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Σημειώνεται ότι η ανάγκη για επιπλέον έργα προστασίας, προέκυψε μετά τις συναντήσεις που είχαν στελέχη του οργανισμού με τον δήμο Λάρισας, με αφορμή τα δυο τελευταία τραγικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε σημεία του δικτύου του ΟΣΕ στην πόλη της Λάρισας (Νέα Πολιτεία, Νέα Σμύρνη), αλλά και τις κινητοποιήσεις κατοίκων (στις οποίες συμμετείχε και η δημοτική αρχή) με σχετικό αίτημα.

Στο πλαίσιο των επαφών του δήμου Λαρισαίων με τον ΟΣΕ έχουν προταθεί λύσεις από την πλευρά του δήμου, όπως η δημιουργία τοιχοποιίας ή και η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων για την αύξηση της ασφάλειας και την προστασία των κατοίκων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Θεσσαλία Τελευταίες ειδήσεις