Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

“Μου έλεγαν ότι όλα πάνε καλά και τελικά πέθανε” – Συγκλονίζει ο πατέρας του κοριτσιού που “έσβησε” μετά από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας

“Μου έλεγαν ότι όλα πάνε καλά και τελικά πέθανε” – Συγκλονίζει ο πατέρας του κοριτσιού που “έσβησε” μετά από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας

Απαρηγόρητος είναι ο πατέρας της 13χρονης. “Έπαιζαν με το παιδί μου επί 5 – 6 ώρες”.
Περιγράφει στο newsIT.gr όλα όσα συνέβησαν και οδήγησαν στην τραγωδία.
Η εγχείρηση πέτυχε αλλά το παιδί του πέθανε!
Τι απαντάει το νοσοκομείο για το τραγικό περιστατικό.

Η 13χρονη μαθήτρια μπήκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής στο νοσοκομείο Λαμίας, με έντονο πόνο στην κοιλιά. Μεταφέρθηκε στη Λάρισα, έκανε την επέμβαση σκωληκοειδίτιδας και… λίγο μετά πέθανε! Ο πατέρας της, μίλησε στο newsIT.gr λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “έπαιζαν 5-6 ώρες με το παιδί μου”.

Όπως υποστηρίζει ο Ταξιάρχης Κουτσοπάνος, τα “παρατράγουδα” ξεκίνησαν από το νοσοκομείο Λαμίας, όπου μεταφέρθηκε αρχικά το παιδί, με πόνους.

“Το παιδί ξύπνησε περίπου στις 5.00 το πρωί με πολύ ισχυρούς πόνους στην κοιλιά. Επικοινωνήσαμε με την παιδίατρο και μας είπε να την πάμε στο νοσοκομείο και να ζητήσουμε να τη δει χειρουργός. Την πήρα με το αυτοκίνητό μου, την πήγα στα Επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας. Κατέβηκε, μετά από αρκετή ώρα μια ειδικευόμενη παιδίατρος και την εξέτασε μακροσκοπικά, με τα χέρια. Έκρινε ότι δεν πρέπει να βγάλει ακτινογραφίες, της πήρε αίμα και έκανε εισαγωγή. Εκεί έπαιζαν με το παιδί μου επί 5-6 ώρες. Της έπαιρναν αίμα, την είδε ωτορινολαρυγγολόγος, της έδιναν χάπια για το στομάχι. Μετά από 6-7 ώρες της έκαναν ένα υπερηχογράφημα. Είδαν ότι η κοιλιά της ήταν γεμάτη υγρό και τότε, επιτέλους, κάλεσαν χειρουργό. Ήρθε ο χειρουργός και ζήτησε να δει μια ακτινογραφία. Του είπαν ότι δεν έχουν βγάλει και αυτός τρελάθηκε. “Δεν έχετε βγάλει ακτινογραφία στο παιδί; Αυτό έπρεπε να γίνει στο πρώτο πεντάλεπτο” είπε. Ζήτησε να βγει ακτινογραφία και μόλις την είδε είπε ότι το παιδί έπρεπε να έχει χειρουργηθεί αμέσως. Έγινε εκεί ένα μπάχαλο… να το στείλουν στο Παίδων ή στο νοσοκομείο Λάρισας…

“Άρχισε να αλλάζει χρώμα και αυτοί συνέχιζαν να λένε ότι όλα πάνε καλά”

“Έφυγε στις 15.00 με ασθενοφόρο για το νοσοκομείο της Λάρισας, χειρουργήθηκε στις 19.00 και στις 23.30 της Παρασκευής βγήκε από το χειρουργείο και μας είπαν, πολλές φορές, ότι όλα πήγαν πάρα πολύ καλά και το μετέφεραν στο δωμάτιο. Μετά το παιδί άρχισε να αλλάζει χρώμα, να μελανιάζει, να ασπρίζει, να ασπρίζουν τα νύχια του και αυτοί συνέχιζαν να λένε ότι όλα πάνε καλά. Και μετά από κάποιο διάστημα το παιδί πέθανε και λένε ότι δεν ξέρουν από τι. Πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί που φταίνε για να σωθούν κάποια άλλα παιδάκια”.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Λάρισας

“Εκφράζουμε την οδύνη μας για την απώλεια κοριτσιού ηλικίας 13.5 ετών, το οποίο κατέληξε στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου μας, μετά από χειρουργική επέμβαση.

Το κορίτσι διακομίστηκε στο Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ από το Νοσοκομείο Λαμίας το απόγευμα της 18/01/2019, κατόπιν συνεννόησης των ιατρών και το παιδί υποδέχτηκαν οι εφημερεύοντες ιατροί της παιδοχειρουργικής Κλινικής. Διαπιστώθηκε ότι πάσχει από οξεία χειρουργική κοιλία. Ενημερώθηκαν οι αναισθησιολόγοι και στις 19:15 μ.μ. εισήλθε εκτάκτως στο χειρουργείο με παιδοχειρουργό βαθμού Δ/ντή ΕΣΥ και αντιμετωπίστηκε χειρουργικά.

Αρχικά η μετεγχειρητική πορεία υπήρξε ομαλή, στη συνέχεια άλλαξε, κλήθηκε Παιδίατρος για συνεκτίμηση και τροποποιήθηκε η αγωγή. Ήταν υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση. Τις βραδινές ώρες της 19/01/2019, επιδεινώθηκε η κατάσταση, διασωληνώθηκε, έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, αλλά δυστυχώς οι προσπάθειες των ιατρών δεν απέδωσαν και 23:30 μ.μ σημειώθηκε ο θάνατος του κοριτσιού.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε την Διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ αναμένει το πόρισμα από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, για τα ακριβή αίτια του θανάτου. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια”.

 

Θεσσαλία Τελευταίες ειδήσεις