Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πήλιο: Η εικόνα στην παραλία πάγωσε τους πάντες – Τα σενάρια πίσω από τη φωτογραφία [pic]

Πήλιο: Η εικόνα στην παραλία πάγωσε τους πάντες – Τα σενάρια πίσω από τη φωτογραφία [pic]

Ένα νεκρό δελφίνι που είχε ξεβράσει η θάλασσα στην ακτή των Ποτιστικών στην Αργαλαστή του Δήμου Νοτίου Πηλίου εντόπισαν σοκαρισμένοι κάτοικοι της περιοχής.

Ένα δελφίνι που είχε ξεβράσει η θάλασσα στην ακτή των Ποτιστικών, στην περιοχή Αργαλαστή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, εντόπισαν σοκαρισμένοι κάτοικοι της περιοχής. Το συμπαθές θηλαστικό βρισκόταν στην αμμουδιά, και σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες για την περισυλλογή και υγειονομική ταφή του.

Άγνωστο παραμένει αν το δελφίνι χτυπήθηκε ή αν ήταν άλλη η αιτία που οδήγησε στο θάνατό του, ή αν πρόκειται για ένα ακόμη από τα δελφίνια που ξεβράζονται νεκρά τις τελευταίες εβδομάδες σε ακτές νησιών του Αιγαίου, κατά την περίοδο που βρισκόταν σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα».

Σύμφωνα με το taxydromos.gr οι έρευνες έχουν καταδείξει ότι η χρήση σόναρ προκαλεί έντονη υποβρύχια ηχορύπανση, με καταστροφικές συνέπειες στο θαλάσσιο οικοσύστημα και κυρίως στα θαλάσσια θηλαστικά. Το γεγονός ότι τα νεκρά δελφίνια δεν έχουν εμφανή ίχνη τραυματισμού, έχει προκαλέσει ανησυχία, ενώ τα ερωτήματα των κατοίκων της περιοχής παραμένουν αναπάντητα…

Θεσσαλία Τελευταίες ειδήσεις