Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θεομηνία στη Θεσσαλία! Ξεριζώθηκαν δέντρα και καλλιέργειες!

Θεομηνία στη Θεσσαλία! Ξεριζώθηκαν δέντρα και καλλιέργειες!

Σε συναγερμό είναι η Θεσσαλία εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ήδη η κακοκαιρία έχει προκαλέσει πολλές ζημιές σε περιοχές.
Στο πόδι είναι οι αρχές ενώ έγινε και έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια.
Τι λέει στο newsit.gr ο δήμαρχος Τυρνάβου.

Άνευ προηγουμένου ζημιές προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που χτύπησαν το μεσημέρι της Τετάρτης την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου με επίκεντρο το Αργυροπουλίου.

Ισχυρότατοι άνεμοι σε συνδυασμό με χαλαζόπτωση, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες.

Μάλιστα, κάποιες – όπως θα δείτε και στις παρακάτω συγκλονιστικές φωτογραφίες – ξεριζώθηκαν κυριολεκτικά από το μένος των φυσικών φαινομένων.

“Ήταν ένα μπουρίνι που κράτησε για μισή ώρα, περίπου από τις 2.30 έως τις 3.00 το μεσημέρι, με χαλαζόπτωση και δυνατούς ανέμους. Τώρα ο ουρανός είναι καθαρός και επικρατεί ηρεμία, αλλά αυτό το μπουρίνι ήταν αρκετό για να προξενήσει σοβαρές ζημιές” λέει στο newsit.gr ο Δήμαρχος Τυρνάβου, Παναγιώτης Σαρχώσης.

“Δεν τις έχω δει με τα μάτια μου, αλλά από αυτά που μου μεταφέρουν οι τοπικοί σύμβουλοι και οι κάτοικοι είναι αρκετές. Έσπασαν κλαδιά από ροδακινιές και αχλαδιές, καταστράφηκαν καρποί, ξεριζώθηκαν καλλιέργειες αμπελιών. Θα επικοινωνήσω αύριο με το διευθυντή του ΕΛΓΑ για να γίνει αυτοψία στην περιοχή και να ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα”, πρόσθεσε.

Οι μετεωρολόγοι πάντως, έχουν προειδοποιήσει για έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Στο πόδι η Πυροσβεστική στη Λάρισα

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές από τον καιρό που φαίνεται να… τρελάθηκε στο νομό Λάρισας. Την ώρα που στην πόλη της Λάρισας επικρατεί άπνοια και ηλιοφάνεια, λίγα χιλιόμετρα βόρεια και δυτικά, βρέχει με πολύ έντονο άνεμο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Λάρισας έχει δεχθεί κλήσεις για πλήθος πτώσεων δέντρων προς την Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας, κοντά στη Γυρτώνη, αλλά και προς τα Δελέρια του Τυρνάβου.

Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με στόχο τον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων έγινε νωρίς το πρωί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε χάρτη στον οποίο η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας βρίσκεται στο επίπεδο επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς 4 (πολύ υψηλό) και θερμοκρασίες 40 βαθμών Κελσίου.

Για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα, θα λειτουργούν στην Περιφέρεια τα εξής τηλέφωνα στα οποία οι υπεύθυνοι των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας αλλά και οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν για τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν: 2413511300, 2413511393 και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199.

Ρεπορταζ: Έφη Κουλοχέρη

Πηγή: onlarissa

Θεσσαλία Τελευταίες ειδήσεις