Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τρίκαλα: Καταδικάστηκε για την κλοπή λιρών αξίας 1,7 εκατομμυρίου από συγγενή της

Τρίκαλα: Καταδικάστηκε για την κλοπή λιρών αξίας 1,7 εκατομμυρίου από συγγενή της
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Καταδικάστηκε η γυναίκα που κατηγορούνταν για «κλοπή των λιρών» από συγγενή της. Αθώοι οι υπόλοιποι!

Σύμφωνα με το trikalavoice η δίκη που κράτησε ένα τρίμηνο με συνεχείς εντάσεις και διακοπές, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η υπόθεση κρατάει από το 2011 και είχε προκαλέσει σούσουρο μεγάλο λόγω, του ιλιγγιώδους ποσού των 4.600 λιρών (περίπου 1.700.000 €) και της… ίντριγκας, καθώς κατηγορούνταν συγγενικά πρόσωπα του επιχειρηματία-ιδιοκτήτη πολλών γνωστών εταιρειών της Ελληνικής αγοράς, για κλοπή των λιρών.

Εμπλέκονταν η μητέρα και τα τρία της παιδιά, καθώς και χρυσοχόοι των Τρικάλων.

Το Δικαστήριο έκρινε τελικά ένοχη την κατηγορούμενη επιβάλλοντας της ποινή κάθειρξης 10 ετών για την κλοπή των λιρών και 6 για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Κατά συγχώνευση η συνολική κάθειρξη έφτασε στα 13 χρόνια, με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης και υπό τον όρο της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της μια φορά το μήνα.

Τα τρία της παιδιά, καθώς και οι Τρικαλινοί χρυσοχόοι αθωώθηκαν.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με το trikalavoice το φθινόπωρο του 2011 η σχηματίστηκε  δικογραφία εις βάρος τεσσάρων ατόμων (δυο αντρών και δυο γυναικών, ηλικίας 63, 31, 30 και 27 ετών αντίστοιχα) έπειτα από πολύμηνες έρευνες (πλέον των 6 μηνών) των αστυνομικών αρχών. Η έρευνα κατέληξε ότι πρόκειται για κλοπή τεσσάρων χιλιάδων εξακοσίων (4.600) λιρών Αγγλίας από οικία στην Πύλη Τρικάλων.

Σύμφωνα με τις τότε επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες  το διάστημα μεταξύ 7 και 28 Μαρτίου, μπήκαν σε μονοκατοικία, ιδιοκτησίας 65χρονου που βρίσκεται στο Δήμο Πύλης Τρικάλων και αφαίρεσαν από το υπόγειο ένα πλαστικό δοχείο, που ήταν κρυμμένο μέσα στα ξύλα και το οποίο περιείχε 4.600 λίρες Αγγλίας, συνολικής αξίας, κατ’ εκτίμηση του παθόντα, 1.500.000 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 63χρονη, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές μηνός Σεπτεμβρίου 2010 μέχρι την 21-03-2011, που έγινε αντιληπτή η κλοπή των λιρών, προχώρησε τμηματικά στην αφαίρεση των προαναφερόμενων χρυσών λιρών, την ύπαρξη των οποίων γνώριζε, λόγω συγγενικού δεσμού με τον παθόντα, ο οποίος της είχε παραχωρήσει αντικλείδι του σπιτιού.

Η 63χρονη, μητέρα των τριών υπολοίπων που κατηγορήθηκαν, μεγάλο τμήμα των χρημάτων που εισέπραττε από την πώληση των λιρών, κατέθετε σε κοινό λογαριασμό που τηρούσε με τα παιδιά της (30χρονος και 31χρονη).

Σε έρευνες που έγιναν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: στο σπίτι του 27χρονου, το χρηματικό ποσό των 65.000 ευρώ, στο σπίτι της 63χρονης, δύο βιβλιάρια κατάθεσης τραπέζης, στα οποία  εμφαίνεται κίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών. Από την αστυνομική έρευνα κατασχέθηκαν συνολικά: 753 χρυσές λίρες Αγγλίας διαφόρων ετών κοπής και το χρηματικό ποσό των 436.200 ευρώ, από τα οποία η 63χρονη παρέδωσε οικιοθελώς 700 χρυσές λίρες Αγγλίας και το χρηματικό ποσό των 288.900 ευρώ, σε χαρτονομίσματα διαφόρων αξιών, ενώ εξακολουθεί να αναζητείται σημαντικό μέρος των κλαπέντων χρυσών λιρών.

Πηγή: trikalavoice

 

Θεσσαλία Τελευταίες ειδήσεις