Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Βόλος: Το μεγάλο κόλπο του ασφαλιστή ξεσκεπάστηκε στο δικαστήριο – Τα 600.000 ευρώ θα του κοστίσουν περισσότερα

Βόλος: Το μεγάλο κόλπο του ασφαλιστή ξεσκεπάστηκε στο δικαστήριο – Τα 600.000 ευρώ θα του κοστίσουν περισσότερα

Ο κατηγορούμενος ασφαλιστής που είχε βρει το… κόλπο με τα 600.000 ευρώ, καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών, καθώς παρακρατούσε μέρος των ασφαλίστρων και δεν τα απέδιδε στην εταιρεία με τη οποία συνεργαζόταν.

Βαριά ποινή περίμενε τον ασφαλιστή από τον Βόλο, που παρακρατούσε μέρος των ασφαλίστρων και δεν τα απέδιδε στην εταιρία με την οποία συνεργαζόταν. Το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε κάθειρξη έξι ετών για υπεξαίρεση και με δεδομένο ότι η δίκη ήταν σε δεύτερο βαθμό ο καταδικασθείς δεν έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση, ενώ και η κάθειρξη δεν έχει αναστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας του επέβαλε βαριά ποινή και τον καταδίκασε σε κάθειρξη έξι ετών για υπεξαίρεση και με δεδομένο ότι η δίκη ήταν σε δεύτερο βαθμό, ο καταδικασθείς δεν έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση, και η κάθειρξη δεν έχει αναστολή. Από την ακροαματική διαδικασία, σύμφωνα με το taxydromos.gr, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος παρακρατούσε μέρος των ασφαλίστρων και δεν τα απέδιδε στην εταιρεία με τη οποία συνεργαζόταν.

Ο κατηγορούμενο φέρεται να υπεξαίρεσε συνολικό ποσό ύψους 600.000 ευρώ αποκρύπτοντας ασφάλιστρα επί σειρά ετών. Η δράση του ξεσκεπάστηκε το 2009, και η εταιρεία απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση εναντίον του. Τα οικονομικά της εταιρείας είχαν αρχίσει να είναι αρνητικά, και το πόρισμα ενός αιφνιδιαστικού οικονομικού ελέγχου ήταν καταπέλτης για πράξεις ή παραλείψεις, στις οποίες αποδείχτηκε τελικά ότι εμπλεκόταν ο κατηγορούμενος.

Οι ισχυρισμοί του 45χρονου κατηγορούμενου, ο οποίος δεν παραβρισκόταν στο Δικαστήριο, δεν έπεισαν και έπεσαν στο κενό. Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, μετά την έκδοση της απόφασης ο καταδικασθείς πρόκειται να προσφύγει στον Αρειο Πάγο για αναστολή εκτέλεσης ποινής και αναίρεση, καθώς η κάθειρξη που του επιβλήθηκε είναι εκτιτέα.

Αστυνομία: Τι πρέπει να προσέχετε στα ασφαλιστήρια αυτοκινήτων

Η ΕΛΑΣ στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης και με αφορμή περιστατικά που έχουν παρατηρηθεί, που αφορούν στην έκδοση πλαστών ασφαλιστήριων συμβολαίων Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, με θύματα ανυποψίαστους πελάτες – «ασφαλιζόμενους», που θεωρούν ότι κατέχουν γνήσια ασφαλιστήρια συμβόλαια, προτρέπει τους πολίτες:
να ζητάτε πάντοτε την απόδειξη πληρωμής των ασφαλίστρων,

  • να εξετάζετε οπτικά και με ιδιαίτερη προσοχή το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας, για τυχόν ενδείξεις παραποίησης, σε περιπτώσεις αμφιβολιών να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Κέντρου Πληροφοριών στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο, που η πρόσβαση είναι ελεύθερη για τον καθένα, χωρίς κάποιου είδους εξουσιοδότηση, όπου μπορείτε
  • να ελέγχετε την εγκυρότητα του συμβολαίου, με την καταχώρηση του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος και το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη του οχήματος,
    εναλλακτικά, να επικοινωνείτε οι ίδιοι τηλεφωνικά απευθείας με τις ασφαλιστικές σας εταιρείες και να ζητάτε την επαλήθευση της εγκυρότητας του συμβολαίου σας,
  • να απευθύνεστε στις αστυνομικές Αρχές σε περιπτώσεις αμφιβολιών ή διαπίστωσης της μη εγκυρότητας του ασφαλιστήριου συμβολαίου σας.

Επισημαίνεται, ότι οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν συγκεκριμένη μεθοδολογία, προκειμένου να παραπλανήσουν τους υποψήφιους πελάτες και να τους προμηθεύσουν με πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια του οχήματος τους. Συγκεκριμένα:

  • μέσω της ψηφιοποίησης ενός έγκυρου συμβολαίου, προχωρούν στην αντικατάσταση των αρχικών στοιχείων με άλλα (μετατροπή αριθμού κυκλοφορίας, στοιχείων ταυτότητας, περίοδο ασφάλισης κ.α.),
  • εκτυπώνουν το επεξεργασμένο συμβόλαιο και εισπράττουν τα χρήματα από τον ανυποψίαστο πελάτη, χωρίς στις περισσότερες περιπτώσεις να παραδίδουν αποδείξεις είσπραξης χρημάτων,
  • σε περιπτώσεις εμπλοκής του οχήματος σε τροχαίο ατύχημα, προσπαθούν να αποτρέψουν την αστυνομική συνδρομή και προτρέπουν τους πελάτες τους, να προχωρήσουν σε ιδιωτική διευθέτηση της προκληθείσας ζημίας.

Θεσσαλία Τελευταίες ειδήσεις