Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βόλος: Το παραμύθι τον έκανε πλούσιο και η αλήθεια τον έστειλε στη φυλακή!

Βόλος: Το παραμύθι τον έκανε πλούσιο και η αλήθεια τον έστειλε στη φυλακή!

Λαρισαίος έγινε με τα… ψέματα πλούσιος, αλλά μόλις αποκαλύφθηκε η αλήθεια, πήρε το δρόμο για τη φυλακή. Η απίστευτη δράση του νεαρού… παραμυθά.

Ένας Λαρισαίος υποσχέθηκε να φέρει από το εξωτερικό ζώα για να στήσει μία κτηνοτροφική μονάδα, εισέπραξε ένα σημαντικό ποσό, μερικές χιλιάδες ευρώ, αλλά τελικά έμεινε μόνο στα λόγια. Ένας Λαρισαίος καταδικάστηκε τελικά ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για απάτη ιδιαίτερης μεγάλης αξίας κατ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, το Δικαστήριο επέβαλε στον Λαρισαίο συνολικά ποινή φυλάκισης 38 μηνών, χωρίς αναστολή, χωρίς μετατροπή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Εφόσον μάλιστα ο καταδικασθείς συλληφθεί, θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο κατηγορούμενος Λαρισαίος παρουσιαζόταν ως έμπορος ζώων. Είχε πλησιάσει αρκετούς κτηνοτρόφους, ένας από τους οποιίους κινήθηκε και δικαστικά εναντίον του, και τους υπόσχονταν να φέρει ζώα από την Ισπανία, προκειμένου να στήσουν κτηνοτροφική μονάδα στην ευρύτεηρ περιοχή του Αλμυρού.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ του e-thessalia.gr, πίεζε και πήρε από το θύμα προκαταβολή, συνολικού ύψους 16.000 ευρώ κατά το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016…  Ο κτηνοτρόφος από την περιοχή του Αλμυρού δανείστηκε από συγγενικά του πρόσωπα, για να συμπληρώσει το ποσό που έδωσε στον φερόμενο ως έμπορο, για να κάνει την εισαγωγή των ζώων. Μάλιστα η συμφωνία αφορούσε εισαγωγή 50 ζώων. Ο φερόμενος ως εισαγωγέας ζώων κορόιδευε συνεχώς τον κτηνοτρόφο, άλλαζε τον αριθμό του κινητού τλου τηλεφώνου, ενώ φέρεται να εξαπάτησε και άλλους κτηνοτρόφους στην ίδια περιοχή. .

Σύμφωνα με το Δικαστήριο, ο Λαρισαίος φερόμενος ως έμπορος ζώων, επέδειξε μη πρέπουσα συμπεριφορά, ενώ ο εισαγγελέας στην πρότασή του ζήτησε η ποινή να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με τον όρο της εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ. Η εισαγγελική πρόταση δεν έγινε αποδεκτή και στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 38 μηνών, χωρίς αναστολή, χωρίς μετατροπή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Θεσσαλία Τελευταίες ειδήσεις