Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: 1.000.000 € η λεία από τη διάρρηξη σε σπίτι επιχειρηματία – Το χρηματοκιβώτιο έκρυβε «θησαυρούς»

Θεσσαλονίκη: 1.000.000 € η λεία από τη διάρρηξη σε σπίτι επιχειρηματία – Το χρηματοκιβώτιο έκρυβε «θησαυρούς»

Νέα στοιχεία για τη διάρρηξη σε σπίτι γνωστού επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη. Οι δράστες πέταξαν το χρηματοκιβώτιο από τον 6ο όροφο…

Μέσα σε μόλις εννιά λεπτά τουλάχιστον έξι δράστες κατάφεραν να βρουν και να πετάξουν από τον έκτο όροφο της πολυκατοικίας το χρηματοκιβώτιο βάρους πάνω από 400 κιλά, στην οδό Μαρία Κάλλας, στη Θεσσαλονίκη. Οι δράστες έκλεψαν μετρητά, κοσμήματα και μια πανάκριβη συλλογή με ρολόγια συνολικής αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η οικογένεια του θύματος ενημερώθηκε από τους γείτονες για το συμβάν και ο ίδιος ο επιχειρηματίας τους επικήρυξε με πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό. Οι άγνωστοι δράστες πέταξαν το χρηματοκιβώτιο στο πεζοδρόμιο από τον 6ο όροφο! Aρχικά αυτό προσγειώθηκε στον 4ο όροφο της πολυκατοικίας, σκίζοντας την τέντα και σπάζοντας το τζάμι του μπαλκονιού.

Στη συνέχεια βρέθηκε στο δρόμο, δημιουργώντας μία τεράστια τρύπα. Οι διαρρήκτες έγιναν καπνός φορτώνοντας σε όχημα τη λεία τους, ενώ ο επιχειρηματίας, που σύμφωνα με το Mega είναι πασίγνωστος, τους έχει επικηρύξει με μεγάλο χρηματικό ποσό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα 24ωρο νωρίτερα, η ομάδα των διαρρηκτών είχε μπει και πάλι στο διαμέρισμα. Βγήκαν στο μπαλκόνι, έστρεψαν τις κάμερες σε διαφορετικό σημείο και απενεργοποίησαν τον συναγερμό. Αμέσως μετά έφυγαν και επέστρεψαν μαζί με τους συνεργούς τους, ένα 24ωρο μετά, όταν ήταν σίγουροι πως το πεδίο ήταν ελεύθερο.

Οι έρευνες των αστυνομικών κινούνται προς πάσα κατεύθυνση, ακόμα και στο φιλικό περιβάλλον του επιχειρηματία, που προσπαθεί να συνέλθει από τις εικόνες είδε νωρίς το πρωί, όταν ειδοποιήθηκε και πήγε στο διαμέρισμά του, στη Θεσσαλονίκη.

«Φοβήθηκα μήπως έχουν όπλα διότι τους είδα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Μετά τον θόρυβο και αφού έφυγαν, βγήκαμε όλοι στα μπαλκόνια μας για να καταλάβουμε τι συνέβη» δήλωσε στο thesstoday.gr, ένοικος της πολυκατοικίας και πρόσθεσε ότι «τους είδα να φορτώνουν το χρηματοκιβώτιο μέσα σε ένα μαύρο αμάξι και στη συνέχεια να τρέπονται σε φυγή».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις