Παρασκευή, 1 Μαρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αφήνουν στο δρόμο επικίνδυνα φίδια επειδή τα βαρέθηκαν

Θεσσαλονίκη: Αφήνουν στο δρόμο επικίνδυνα φίδια επειδή τα βαρέθηκαν

Κάποιοι αγοράζουν φίδια αλλά πολύ σύντομα καταλαβαίνουν πως έκαναν λάθος. Οι σχετικές εγκαταλείψεις σε δρόμους στη Θεσσαλονίκη, προκαλούν ανησυχία…

Η ασυνειδησία σε όλο της το μεγαλείο. Κάποιοι αδιαφορούν και αφήνουν σε δρόμους στη Θεσσαλονίκη, επικίνδυνα δηλητηριώδη φίδια ακόμα και σε πάρκα που παίζουν παιδιά. Ερπετολόγοι και όχι μόνο κρούουν των κώδωνα του κινδύνου πριν κινδυνέψουν ζωές. Η τάση είναι εγκληματική και όπως επισημαίνουν χρειάζονται μέτρα από τη στιγμή που οι δράστες πληθαίνουν.

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι εγκαταλείψεις άγριων ζώων σε πάρκα ή στον δρόμο. Σύμφωνα με την Ελευθερία Βεκίλογλου, ιδρυτικό μέλος Ομάδας Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων, υπάρχει πλέον σοβαρό ζήτημα με όσους παίρνουν τέτοια ζώα στο σπίτι τους, όπως φίδια, ιγκουάνα, πύθωνες και στη συνέχεια τα βαριούνται και τα εγκαταλείπουν.

Δεν είναι λίγες μάλιστα οι περιπτώσεις, όπως είπε, που ιδιοκτήτες ενός εξωτικού είδους προειδοποίησαν την συγκεκριμένη ομάδα πως είτε θα πάρουν το ζώο να το περιθάλψουν είτε θα το αφήσουν στον δρόμο.

Τα είδη αυτά, συνέχισε η κα Βεκίλογλου, πωλούνται νόμιμα σε pet shop, δεν υπάρχει όμως καμία πρόβλεψη από τον νόμο για το τι θα γίνει μετά, εάν κάποιος αποφασίσει να τα αφήσει. Όπως επισήμανε, θα πρέπει να υπάρχει σήμανση αυτών των ζώων, να γίνει υποχρεωτικό το τσιπάκι.

«Είναι εύκολο να έχεις ένα τέτοιο ζώο σε γυάλα και να το ταΐζεις μία φορά τον μήνα, ωστόσο, πολλούς κάποια στιγμή αυτό τους κουράζει, καθώς, αν μην τι άλλο, είναι ευθύνη και δεν είναι και κάτι οικείο στον δικό μας πολιτισμό», κατέληξε χαρακτηριστικά η κα Βεκίλογλου.

Η τελευταία σχετική εγκατάλειψη σημειώθηκε την Κυριακή όταν ένας βόας βρέθηκε σε πάρκο στη Θεσσαλονίκη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις