Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Άγνωστες πτυχές πίσω από τη γυναικοκτονία – Οι τελευταίες 17 λέξεις πριν τις σφαίρες

Θεσσαλονίκη: Άγνωστες πτυχές πίσω από τη γυναικοκτονία – Οι τελευταίες 17 λέξεις πριν τις σφαίρες

Ανάστατη η Θεσσαλονίκη από τη γυναικοκτονία. Συγκλονισμένοι οι φίλοι και οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας, που δολοφονήθηκε…

Έχασε τη μάχη για τη ζωή της στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, η γυναίκα που πυροβολήθηκε την Τετάρτη (02-03-2022), σε καφενείο στην οδό Παπάφη στη Θεσσαλονίκη, από άνδρα που διατηρούσε στο παρελθόν σχέση και είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του. Ο δράστης μετά τους πυροβολισμούς αυτοκτόνησε.

Η γυναίκα διασωληνωμένη έδωσε μάχη για τη ζωή της αλλά υπέκυψε. Προηγήθηκε ένα χειρουργείο στην κοιλιακή χώρα προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας της. Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και η ανήλικη κόρη της, η οποία έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν περίπου 42 ετών πυγμάχος με καταγωγή από τη Χίο. Ήταν πρωταθλητής Πολεμικών Τεχνών Υποταγής και φέρεται να διατηρούσε σχολή Πολεμικών Τεχνών στο νησί της Χίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον αποκαλούσαν «Τιτάνα της Χίου». Το τελευταίο διάστημα ζούσε στη Θεσσαλονίκη και φαίνεται ότι είχε αρκετές προστριβές με την ιδιοκτήτρια του καφενείου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης ήταν μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή και απειλούσε τη γυναίκα.

Ο δράστης πρωτοσυστήθηκε στο κοινό από μερίδα των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική τον Ιούλιο του 2018. Διάφορα μέσα έγραφαν για τον εθελοντή πυροσβέστη και αθλητή του MMA από τη Χίο που πήρε το καράβι και ήρθε στην Ραφήνα με δικά του έξοδα για να τσοντάρει στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Εμφανίστηκε ξανά λίγες εβδομάδες αργότερα σε ρεπορτάζ γνωστής εφημερίδας, σε θέμα για τον κατεστραμμένο τσιμεντένιο σταυρό στην παραλία Απελή Μυτιλήνης, τον οποίο είχαν φτιάξει προκειμένου… να εμποδίζει τους πρόσφυγες που χρησιμοποιούσαν την συγκεκριμένη παραλία.

Σοκάρει, μάλιστα, η ανάρτησή του λίγα μόλις λεπτά πριν το αιματηρό επεισόδιο και την απόπειρα γυναικοκτονίας. «Όλο και πιο κοντά στον τελευταίο αγώνα, το μόνο πράγμα που δεν φοβήθηκα ποτέ είναι ο θάνατος», έγραψε στο προφίλ του στο Facebook.

Από την πλευρά της, η κα Βάσω, γειτόνισσα και φίλη του θύματος, ανέφερε στην εκπομπή “Tlive” της Τατιάνας Στεφανίδου: “Του είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα πέρυσι τα Χριστούγεννα. Αναγκάστηκε να τα αποσύρει γιατί την απειλούσε και φοβόταν για τη ζωή της και για τα παιδιά της”, ενώ συγγενής της 41χρονης είπε χαρακτηριστικά πως “ο άνθρωπος δεν ήταν καλά. Δεν μπορούσε να τον χωρίσει γιατί την απειλούσε συνεχώς”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις