Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αλαλούμ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο – Χάος με τις αναστολές εργασίας

Θεσσαλονίκη: Αλαλούμ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο – Χάος με τις αναστολές εργασίας

Αλαλούμ επικρατεί στο Ιπποκράτειο με τις αναστολές εργασίας, καθώς για δεύτερο 24ωρο εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του ανεμβολίαστο προσωπικό, με τους εργαζόμενους να αντεπιτίθενται νομικά με αναφορά διαμαρτυρίας.

Δεκάδες εργαζόμενοι του νοσοκομείου βρίσκονται στον προαύλιο χώρο και κρατώντας τις σχετικές αναφορές στο χέρι διαμαρτύρονται για την πολιτική διαχείριση των υγειονομικών – νοσηλευτών. Μάλιστα, οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται και για το γεγονός ότι συνάδελφοί τους ξεκίνησαν κανονικά βάρδιες για δεύτερη σερί ημέρα, ενώ θα έπρεπε να βγουν σε αναστολή.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ιπποκράτειο, Χρήστος Τζελέπης, δήλωσε ότι αναμένεται να είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για το νοσοκομείο. «Πραγματικά είναι μία πολύ δύσκολη μέρα για τους εργαζόμενους. Συνάδελφοι θα δίνουν τις διαπιστωτικές πράξεις για την αναστολή εργασίας. Η κυβέρνηση στέλνει στο σπίτι εργαζόμενους χωρίς καμία μέριμνα χωρίς καμία χρηματική αποζημίωση, οι οποίοι επί 19 μήνες ήταν στις επάλξεις», τόνισε στο thesstoday.gr, ο κ. Τζελέπης.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, σε αναστολή εργασίας αναμένεται να τεθούν 120 με 130 άτομα και υπογράμμισε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στις βάρδιες. «Συνάδελφοι δουλεύουν διπλοβάρδιες και χωρίς ξεκούραση» δήλωσε ο κ. Τζελέπης και συμπλήρωσε ότι τιμωρούνται ακόμη και οι εμβολιασμένοι συνάδελφοι.

Ερωτηθείς για το πότε θα επιδοθούν οι αναστολές εργασίας στους εργαζόμενους, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Ακόμη δεν έχουν επιδοθεί οι αναστολές εργασίας στους εργαζόμενους και η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχουν επιδοθεί».

Κινούνται νομικά οι εργαζόμενοι

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, έχουν στα χέρια τους αναφορά αίτησης που θα κατατεθεί προς τον εργοδότη και είναι από τον υπάλληλο που θα ανασταλεί.

Ειδικότερα, όπως εξήγησαν εργαζόμενοι στο Thesstoday.gr, είναι αναφορά αίτησης διαμαρτυρίας με θέμα τη «μη εφαρμογή του εργατικού νόμου για την προστασία του δικαιώματος στην εργασία» και κάθε ρητή επιφύλαξη των οποιονδήποτε δικαιωμάτων του εργαζόμενου που μπαίνει σε αναστολή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις