Πέμπτη, 30 Μαΐ
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ανατριχίλα στο νεκροταφείο Ευόσμου – «Τον έθαψαν μέσα σε μια μαύρη πλαστική σακούλα»

Θεσσαλονίκη: Ανατριχίλα στο νεκροταφείο Ευόσμου – «Τον έθαψαν μέσα σε μια μαύρη πλαστική σακούλα»

Για εικόνες εγκατάλειψης που προκαλούν ανατριχίλα και δείχνουν ασέβεια απέναντι στους νεκρούς και τις οικογένειές τους κάνουν λόγο κάτοικοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης…

Καταγγέλλουν την κατάσταση που επικρατεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στα Κοιμητήρια του Ευόσμου. Να σημειωθεί, ότι τα συγκεκριμένα κοιμητήρια ανήκουν χωροταξικά στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, ωστόσο στους χώρους του ενταφιάζονται κάτοικοι από ολόκληρη τη Δυτική Θεσσαλονίκη, γεγονός σημαντικό εάν συνυπολογίσουμε ότι αφορά επίσης τους δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά και Νεάπολης – Συκεών.

Στο grtimes.gr, μίλησε η κ. Ευδοξία Μπουρίδου, η οποία έχασε πρόσφατα δικό της άνθρωπο από επιπλοκές της Covid – 19 ήταν αυτόπτης μάρτυρας ενός περιστατικού που όπως λέει η ίδια «είναι αδιανόητο να βγάλω από το μυαλό μου».

«Βρέθηκα πρόσφατα στα Κοιμητήρια, όταν σε κοντινή απόσταση από εμένα, σταμάτησε ένα φορτηγάκι και δύο άνδρες κατέβασαν από το πίσω μέρος ένα φορείο, το οποίο είχε πάνω μια μαύρη πλαστική σακούλα. Οι συγκεκριμένοι, άδειασαν τη σακούλα μέσα σε έναν πρόχειρο τάφο που είχε ανοιχθεί, χτύπησαν τα χέρια τους προκειμένου να φύγουν οι σκόνες και αποχώρησαν, αφήνοντας τον νεκρό εκτεθειμένο και άταφο, άγνωστο για πόση ώρα. Αργότερα μάθαμε ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν άπορος ηλικιωμένος που απεβίωσε σε γηροκομείο και επειδή δεν είχε δικούς του ανθρώπους τον πέταξαν εκεί, χωρίς ούτε ένα τρισάγιο, χωρίς καν να ταφεί» τονίζει χαρακτηριστικά η κ. Μπουρίδου.

Συμπληρώνει πως «είναι αδιανόητο να σε θάβουν με μια νάιλον σακούλα, επειδή είσαι άπορος και επειδή τα έξοδα αυτής της «απίστευτης» τελετουργίας, καλύπτονται από τον δήμο, χωρίς ένα τρισάγιο από τους ιερείς οι οποίοι ζητούν 150 ευρώ για να ψάλλουν την εξόδιο ακολουθία».

Η Ευ. Μπουρίδου περιγράφει μία ακόμη τουλάχιστον ανατριχιαστική εικόνα και στο τμήμα Covid του νεκροταφείου, που έχει δημιουργηθεί στα συγκεκριμένα Κοιμητήρια της Δυτικής Θεσσαλονίκης. «Όταν δημιουργήθηκε αυτό το τμήμα, το τοπίο ήταν σεληνιακό. Στις 18 Νοεμβρίου, υπήρχαν μόνο διάσπαρτες τρύπες στο χώμα και ελάχιστες οικογένειες, μπόρεσαν να χτίσουν ένα πρόχειρο μνημείο στους τάφους των δικών τους ανθρώπων.

Σήμερα και χωρίς να υπάρχει καμιά προεργασία στην προσπάθεια να δημιουργηθούν οι διάδρομοι στο τμήμα, κατά τις εργασίες τσιμεντοποίησης, πετάχτηκε τσιμέντο στα υπάρχοντα μνημεία με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να καταστραφούν, ενώ σε άλλους τάφους που δεν υπήρχαν μνημεία, πετάχτηκαν σκουπίδια. Μιλάμε για μια κατάσταση άθλια που δεν τιμά κανέναν».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις