Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη για τα χθεσινά επεισόδια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αναβλήθηκε για την Τετάρτη 22 Μαρτίου η δίκη των δύο συλληφθέντων για τα χτεσινά επεισόδια που έγιναν στο Λευκό Πύργο κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης εθνικιστών.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης και πορείας που έγινε από αντιφασίστες που επιχείρησαν να ματαιώσουν τη συγκέντρωση των μελών του Ιερού Λόχου που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο άγαλμα του Ναύαρχου Βότση, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένη αντίσταση από άτομα που οπλοφορούν και έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβη και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών. Και οι δύο παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης από το οποίο ζήτησαν και πήραν 48ωρη αναβολή. Ακόμη ένας ανήλικος που είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς για τα ίδια επεισόδια αφέθηκε ήδη ελεύθερος από χτες με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες έγινε στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Προηγήθηκε συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και στην συνέχεια ακολούθησε πορεία με κατάληξη τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Πηγή: dailythess

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε