Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Άνοιγμα σχολείων με συνωστισμό γονέων

Θεσσαλονίκη: Άνοιγμα σχολείων με συνωστισμό γονέων

Μπορεί οι μαθητές του δημοτικού αλλά και τα παιδιά του νηπιαγωγείου να επέστρεψαν στις αίθουσες με τις κατάλληλες οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, ωστόσο ο συνωστισμός δεν αποφεύχθηκε καθώς δημιουργήθηκε από… τους γονείς που πήγαν να τα παραλάβουν. 

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες του ThessToday.gr σε σχολείο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μαρτίου, όπου δεκάδες γονείς στέκονται έξω από το κτίριο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο GRTimes.gr, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, η συμμετοχή των μαθητών ξεπέρασε το 90%.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι όλα κύλισαν ομαλά στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας, τα οποία αριθμούν 150.000 μαθητές και 15.000 εκπαιδευτικούς. «Οι μαθητές συνεργάστηκαν απόλυτα σε όλα τα μέτρα που λάβαμε, όπως και οι γονείς οι οποίοι υπέδειξαν άψογη συμπεριφορά. Άφηναν τα παιδιά τους στο σχολείο και αποχωρούσαν, δεν υπήρξε πουθενά συνωστισμός – συγχρωτισμός, άκουσαν και τήρησαν τις οδηγίες και τους αξίζει ένα μπράβο», σημείωσε ο κ. Κόπτσης, μιλώντας για την σημερινή ημέρα.

Επισήμανε δε, ότι τα σχολεία απέδειξαν από την προηγούμενη περίοδο ότι λειτουργούν ως ασφαλέστεροι χώροι και ότι «οφείλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Υπάρχει η εμπειρία και θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούν οι γονείς καθώς όλα τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και οι οδηγίες, τηρούνται απαρέγκλιτα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις