Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ανθρώπινο δράμα πίσω από την αυτοκτονία 81χρονου

Θεσσαλονίκη: Ανθρώπινο δράμα πίσω από την αυτοκτονία 81χρονου

Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό ήταν η αιτία που αποφάσισε ο 81χρονος άνδρας να δώσει τέλος στη ζωή του. Το έκανε βάζοντας φωτιά στο σπίτι του, στη Θεσσαλονίκη, και αφού πρώτα είχε πυροβολήσει στον αέρα.

Το τελευταίο κεφάλαιο στη ζωή του 81χρονου συγγραφέα γράφτηκε το πρωί της 5ης Ιουλίου όταν αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, στην ταράτσα της πολυκατοικίας όπου έμενε στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης.

Πριν από κάποιο καιρό, ο ηλικιωμένος άνδρας είχε πάρει ένα μικρό εγκεφαλικό. Συνέπεια ήταν να παραλύσει το χέρι του και να μην μπορεί να γράψει γρήγορα, κάτι που τον «τσάκισε» ψυχολογικά.

Ο 81χρονος είχε προειδοποιήσει για το τι επρόκειτο να κάνει. Το πρωί της Δευτέρας βγήκε στην ταράτσα με μια καραμπίνα, πυροβόλησε στον αέρα και στη συνέχεια έβαλε φωτιά σε βιβλία του και μαζί στο δώμα όπου έμενε. Λίγο αργότερα, και όταν οι πυροσβέστες ολοκλήρωσαν την κατάσβεση, τον βρήκαν απανθρακωμένο μέσα στο δώμα.

Ο τραγικός επίλογος

Τις δυσκολίες που έζησε ο άτυχος 81χρονος περιέγραψε ένας καλός του φίλος. Ο άνθρωπος στον οποίο εκμυστηρεύτηκε πως επρόκειτο να αυτοκτονήσει.

«Έλαβα δύο email από τον Ευάγγελο που μου εξηγούσε για ποιους λόγους έκανε αυτό που έκανε. Μου είπε μάλιστα να έρθω εδώ νωρίς και να τραβάω βίντεο, “θα γίνει πανηγύρι μεγάλο” μου λέει.

Η ζωή του ήταν δύσκολη. Τον τελευταίο καιρό έπαθε ένα μικρό εγκεφαλικό, όπου του στέρησε την ικανότητα να γράφει γρήγορα στον υπολογιστή και σαν συγγραφέας που ήταν αυτό ήταν πλήγμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεοφάνης Βροχίδης στο thestival.gr.

Ο ίδιος άνθρωπος περιέγραψε πως ο 81χρονος αυτόχειρας είχε περάσει και δύσκολη ζωή. Πριν από 15 μέρες, παρέδωσε στον Θεοφάνη Βροχίδη κάποια πράγματά του σύμφωνα με το grtimes.gr.

«Είδε τους αστυνομικούς και τους είπε πως δε πρόκειται να τους ανοίξει. Βγήκε στην ταράτσα και έριξε με την καραμπίνα μερικές βολές στον αέρα για να μαζέψει κόσμο προφανώς. Πέταξε 4-5 βιβλία. Στη συνέχεια μου είπε “Φάνη απομακρύνσου”, ακούσαμε μια έκρηξη, πήρε φωτιά ο χώρος», περιέγραψε συγκλονισμένος ο άνδρας.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Με πληροφορίες και από thestival.gr και grtimes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις