Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για τα ανοιχτά καταστήματα – Δείτε το βίντεο!

ΦΩΤΟ από το thestival.gr
ΦΩΤΟ από το thestival.gr

H λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σήμερα είναι προαιρετική, με προτεινόμενο ωράριο από τις 11 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα…

Σε 24ωρη απεργία κάλεσε σήμερα τον εμπορικό κόσμο η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, «υπερασπιζόμενη την Κυριακάτικη αργία», αλλά και προλειαίνοντας το έδαφος για την πανεργατική-πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη, όπως επισήμανε ο πρόεδρός της, Γιώργος Τσαμπούκης. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το μεσημέρι, περισσότερα από 50 μέλη του σωματείου πραγματοποιούν εξορμήσεις σε διάφορα μεγάλα πολυκαταστήματα του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης και μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια ενημερώνουν τους εργαζομένους για τα δικαιώματά τους.

Πάντως, όπως γνωστοποίησε με πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σήμερα είναι προαιρετική, με προτεινόμενο ωράριο από τις 11 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα. Επισημαίνεται ότι η σημερινή προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, εντάσσεται στο πλαίσιο της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου, που ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 του τρέχοντος μήνα.

Υπογραμμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης, όπως υπογραμμίζει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΕΣΘ. Στο μεταξύ, στο ενημερωτικό της φυλλάδιο η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, εξαντλούν τους εργαζομένους, διευκολύνουν τις μεγάλες αλυσίδες να υπερισχύσουν στον ανταγωνισμό και το αποτέλεσμα είναι να οδηγούνται σε λουκέτο τα μικρότερα καταστήματα».

Στα αιτήματα της Ένωσης συμπεριλαμβάνονται: Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλο το χρόνο, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν καθολική υποχρεωτική ασφάλιση, 8ωρο-5ημερο-40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία, κατάργηση των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου και υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο βασικό μισθό 920 ευρώ.

Πηγή: thestival.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε