Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Απάτη σε βάρος 28χρονης με λεία 69.000 ευρώ – Ποιον κατηγορεί

Θεσσαλονίκη: Απάτη σε βάρος 28χρονης με λεία 69.000 ευρώ – Ποιον κατηγορεί

Η καταγγελία για την απάτη σε βάρος 28χρονης στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο μικροσκόπιο αστυνομικών που προσπαθούν να φτάσουν στην άκρη του νήματος…

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας που διεξάγεται από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη, σχετικά με υπόθεση απάτης κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 35χρονης, για την οποία υπήρξε σύλληψη 28χρονου αναφέρεται ότι, προέκυψε μία ακόμη καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, 28χρονη αναγνώρισε κοινά στοιχεία με τη δική της περίπτωση εξαπάτησης και απευθύνθηκε στην ανωτέρω αρμόδια υπηρεσία.

Ειδικότερα, ο ήδη συλληφθείς, με την ίδια μεθοδολογία, δηλαδή κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της παθούσας, σύναψε σχέση μαζί της και επικαλούμενος την έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας, τακτοποίηση οικονομικών διαφορών, καθώς και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, κατάφερε από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τις αρχές Απριλίου του 2023, να αποσπάσει από την 28χρονη το χρηματικό ποσό των 69.000 ευρώ.

Το συμπληρωματικό προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, προκειμένου να συσχετιστεί με την υποβληθείσα δικογραφία.

Η απάτη σε βάρος 35χρονης

Ο συλληφθείς, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της, σύναψε σχέση μαζί της και γνωρίζοντας την επιθυμία της να προβεί σε νέα επιχειρηματική δραστηριότητα, της πρότεινε να συνεταιριστούν.

Προκειμένου να ενισχύσει την πεποίθησή της για την φερεγγυότητά του και την εύρωστη οικονομική του επιφάνεια, της απέστειλε στιγμιότυπο οθόνης (screenshot), στο οποίο φαινόταν υποτιθέμενη μεταφορά ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό όπου η ίδια ήταν δικαιούχος και τον είχε ανοίξει καθ’ υπόδειξη του δράστη.

Παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, όπως έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας, τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας συγγενικού του προσώπου, σε χρονικό διάστημα δεκαεπτά ημερών και συγκεκριμένα, από τις 11/04/2023 έως και τις 28/04/2023, κατάφερε να αποσπάσει από την 35χρονη το συνολικό χρηματικό ποσό των 83.357 ευρώ, ενώ προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να της αποσπάσει επιπλέον 53.600 ευρώ.

Ισχυριζόταν ότι είναι κρατούμενος σε αστυνομική Υπηρεσία των Αθηνών και τα χρειάζεται ως εγγύηση προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος. Τελικά οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθη ο 28χρονος άντρας στην περιοχή των Συκεών, αφού παρέλαβε προσημειωμένο χρηματικό ποσό από την παθούσα, ενώ, επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκε σπρέι πιπεριού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις