Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Απέκλεισαν ξανά την είσοδο του ΑΠΘ – Αντιδράσεις φοιτητών για το νομοσχέδιο Κεραμέως

Θεσσαλονίκη: Απέκλεισαν ξανά την είσοδο του ΑΠΘ – Αντιδράσεις φοιτητών για το  νομοσχέδιο Κεραμέως

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγαίνουν σήμερα φοιτητές, εκπαιδευτικοί και Σωματεία Εργαζομένων αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση και την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Στο ΑΠΘ ήδη μέλη φοιτητικών συλλόγων έχουν αποκλείσει για δεύτερη ημέρα τις εισόδους του Ιδρύματος -πλην του δρόμου που οδηγεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ-, έχοντας αναρτήσει και πανό που αναγράφουν χαρακτηριστικά: «Αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά, πάρτε μέτρα να ανοίξουν οι Σχολές».

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ζητούν από την κυβέρνηση την απόσυρση του νομοσχεδίου και κάνουν κάλεσμα στη σημερινή μαζική κινητοποίηση με εκπαιδευτικούς και Σωματεία Εργαζομένων στις 13:00, στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου θα ακολουθήσει και πορεία με κατεύθυνση το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης μέσω κεντρικών οδών της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, νέο ραντεβού δίνουν και στις 17:30 με ίδιο σημείο έναρξης, ενώ Φοιτητικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί και αύριο Πέμπτη, στις 13:00, πάλι στο άγαλμα Βενιζέλου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις