Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Απήγαγαν 28χρονο και ζητούσαν λύτρα 40.000 ευρώ

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση απαγωγής ενός 28χρονου άνδρα στη Θεσσαλονίκη, με τις Αρχές να προχωρούν στη σύλληψη ενός 69χρονου και την ταυτοποίηση 12 ακόμη συνεργών του. Οι δράστες ζητούσαν από τους συγγενείς του νεαρού 40.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν. 

Η υπόθεση απαγωγής του 28χρονου εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Η 27χρονη Ρομά σύντροφος του θύματος, προχώρησε σε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, το μεσημέρι της Παρασκευής (14.01.2022), στην περιοχή της Λαχαναγοράς, επτά άτομα που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα ανέκοψαν την πορεία του αυτοκίνητό τους και με την απειλή κυνηγητικών όπλων και τη χρήση βίας, επιβίβασαν 28χρονο Ρομά στο αυτοκίνητό τους. Την ίδια στιγμή, αφαίρεσαν από την τσάντα της γυναίκας που προχώρησε στην καταγγελία, χρήματα, κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Το βράδυ της Παρασκευής (14.01.2022), οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με συγγενικό πρόσωπο του 28χρονου θύματος και μετερχόμενοι απειλές κατά της ζωής του, απαίτησαν το ποσό των 40.000 ευρώ για την απελευθέρωσή του. 

Η κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ήταν άμεση και το βράδυ του Σαββάτου (15.01.2022) εντοπίσθηκε και απελευθερώθηκε ο 28χρονος, ενώ συνελήφθη επιτόπου ο 69χρονος δράστης. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εκτός από τον 69χρονο συλληφθέντα, έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα 12 δράστες. Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας από 22 έως 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής, απόπειρας κακουργηματικής εκβίασης, ληστείας κατά συναυτουργία, παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας και επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις