Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ έξω από την ΕΡΤ3 – Η συμβολική διαμαρτυρία [pics, vids]

Θεσσαλονίκη: Απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ έξω από την ΕΡΤ3 – Η συμβολική διαμαρτυρία [pics, vids]

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ΕΡΤ3 πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), στη Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές…

ζητούν να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους. Νωρίτερα πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης. Η λεωφόρος Στρατού παραμένει κλειστή από το ύψος της ΕΡΤ3 έως την οδό 3ης Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΕΛΒΟ, Θεόδωρος Αλιόγκας δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στην Αθήνα, εάν δεν δοθεί λύση στο καθεστώς εκκαθάρισης, στο οποίο βρίσκεται η ΕΛΒΟ.

«Η κίνησή μας είναι συμβολική. Πρώτα απ όλα θέλουμε να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι, όπως έβγαλε το μαύρο από την ΕΡΤ και την άνοιξε κι αυτό ήταν το σωστό, το ίδιο πρέπει να κάνει και με την ΕΛΒΟ. Πρέπει να βγάλει το λουκέτο που έχει η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων και να την αφήσει να λειτουργήσει. Η ΕΛΒΟ βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, οι λειτουργικές υποχρεώσεις της εταιρείας δεν μπορούν να πληρωθούν, παραγωγικά έχει απαξιωθεί, δεν υπάρχει επόμενη μέρα και τελευταίο και πιο σημαντικό, μας ειδοποίησαν ότι την άλλη βδομάδα η ΔΕΗ θα μας κόψει και το ρεύμα.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει όλα αυτά που μας έχει πει για το άνοιγμα της ΕΛΒΟ, θα πρέπει να εξετάσει όλα τα σχέδια συνεργασίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων με κρατικές υπηρεσίες (ΟΑΣΘ, ΕΚΑΒ κλπ). Ζητάμε δουλειά και ζητάμε να σταματήσει η εκκαθάριση που έχει βάλει την ΕΛΒΟ σε θέση να μην μπορεί να συμμετέχει σε κανέναν διαγωνισμό. Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα. Μαζί με εμάς είναι και οι συνταξιούχοι και θα πάμε ως το τέλος».

«Είμαστε τρεις μήνες απλήρωτοι, είμαστε 330 εργαζόμενοι. Είμαστε απλήρωτοι για τρίτη φορά. Οι περισσότεροι από 300 συνάδελφοι μας συνταξιούχοι είναι απλήρωτοι, τους οφείλονται οι αποζημιώσεις. Οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ δεν θα σταματήσουν, εάν δεν δοθεί λύση είμαστε αποφασισμένοι να κατέβουμε στην Αθήνα, στο υπουργείο με σκηνές, γιατί αν η κυβέρνηση καταλαβαίνει μόνο έτσι, θα το κάνουμε και αυτό», πρόσθεσε ο κ. Αλιόγκας.

Πηγή: thestival.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις